Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Babacan: Komşulardan destek bekliyoruz

Bağdat’ta Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, terörizmle mücadelede uluslararası toplumdan ve komşulardan destek beklediklerini bildirdi.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Babacan, “Biz terörle mücadeleyi bir temel ilke olarak ele alıyoruz” dedi. Bakan Babacan, Irak’ın toprak bütünlüğünün de bir başka temel ilke olduğunu ve bu iki ilkenin birbiriyle çelişmediğini kaydetti.

Zebari de Ankara ile daha çok görüşmeyi arzu ettiklerini söyleyerek, Babacan’ın ziyaretinin hemen ardından Ankara’ya üst düzey bir heyet göndermeyi planladıklarını bildirdi. Zebari, bu sayede sorunlara çözüm bulunabilmesi için görüşmeler yapılabileceğini ve ortak tutum takınılabileceğini kaydetti.

“Türkiye terör problemiyle karşı karşıyadır” diyen Babacan, PKK terör örgütünün şimdiye kadar binlerce Türk vatandaşının hayatına mal olduğunu, binlerce sivil ve sivil olmayan Türk vatandaşının yaralanmasına sebebiyet verdiğini ve son 1 ayda 42 Türk vatandaşının öldüğünü belirtti.

Türkiye’nin terör ve terörizmle mücadeleyi temel ilke, prensip olarak ele aldığını söyleyen Babacan, Irak’ın toprak bütünlüğünün de bir başka temel ilke olduğunu ve bu iki ilkenin birbiriyle çelişmediğini ifade etti.

Bu arada, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, “Bir terörist örgütle karşı karşıyayız ve kullanacağımız terminoloji terör karşısında kullanılacak terminoloji olmak zorundadır” diyerek, bu ortak terör anlayışıyla işe başlanmazsa zaten netice almanın da zor olacağını bildirdi.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Babacan, “Irak Devlet Başkanı Talabani terör örgütü PKK’nın ateşkes ilân edeceğini belirtmişti. Bu sizin tutumunuzda bir değişiklik yaratacak mı?” sorusuna karşılık şunları kaydetti:

“Ateşkes tabiri iki ülke arasında ya da düzenli ordular arasındaki ilişkilerle ilgili kullanılır. Burada bizim karşı karşıya olduğumuz problem bir terör problemidir.” Sorunu çözmek için öncelikle sorunu iyi tanımlamak gerektiğini kaydeden Babacan, “Burada problem terördür. Bir terörist organizasyonla, örgütle karşı karşıyayız ve kullanacağımız terminoloji terör karşısında kullanılacak terminoloji olmak zorundadır. Bu ortak anlayışla, terör anlayışıyla işe başlamazsak zaten netice almak da zordur” diye konuştu.

/ BAĞDAT

24.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Babacan: Komşulardan destek bekliyoruz

  AP’de Türkiye raporu oylanacak

  ABD, PKK hedeflerini vuracak

  Holokost’u reddeden Nejad Ermeni iddialarına destek çıktı

  Sarkozy, Olmert’i mest etti

  Bush-Pelosi arasında savaş polemiği

  ABD, yine çocukları öldürdü

  Debbağ: Türkiye’nin jandarması olmayacağız

  Papa’ya bir mektup daha

  Farklı dinler ortak duâda buluştu

  Amerika’da Hindistanlı vali konuşuluyor

  Çin radyosunun Türkçe servisi 50 yaşında

  Mekke-Medine arasında hızlı tren yapılacak


 Son Dakika Haberleri