Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD, PKK hedeflerini vuracak

ABD’de yayımlanan Chicago Tribune gazetesi, Amerikan yönetiminin Türkiye’yi sınır ötesi operasyon yapmaktan caydırmak için terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki hedeflerine hava taarruzu planladığını ileri sürdü.

Gazetenin haberine göre, Amerikalı yetkililer, Türkiye, ABD ve Irak arasında üçlü görüşmelerin artık yeterli olmadığını, “bir şeyler yapılması gerektiğini” belirttiler. Başkan George W. Bush’un krizin çözümü amacıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında bilgi veren kaynaklar, Bush’un Gül’e, ülkesinin Irak’ın kuzeyinden gelecek terör saldırılarını durdurmak için diplomasinin ötesindeki seçenekleri ciddî şekilde değerlendirdiği yolunda güvence verdiğini belirttiler.

Terör örgütü PKK’nın kökünün kazınması için Amerikan askerlerinin kullanılmasının son seçenek olduğunu ve ABD’nin PKK hedeflerine hava taarruzu yapmaya daha istekli olduğunu belirten yetkililer, güdümlü füzelerin kullanımının da söz konusu olduğunu, ancak savaş uçaklarıyla yapılacak hava taarruzunun daha kolay bir seçenek olarak göründüğünü, zira Irak hava sahasının kontrolünün ABD’nin elinde olduğunu söylediler. Gazetenin haberine göre, Amerikalı yetkililer ve uzmanlar, bir başka seçeneğin de Irak’ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimini, peşmerge güçlerinin dağlardaki PKK kamplarının çevresinde kordon oluşturması yönünde ikna etmek olduğunu belirttiler. Bush ile Gül arasında yapılan telefon görüşmesi hakkında bilgi veren bir yetkili, geçmişte ABD’nin PKK terör örgütüne karşı hava taarruzu ya da özel bir güçle doğrudan harekete geçme konusunda çekimser davrandığını belirtti. Şimdiye kadar kırmızı çizgilerinin Türklerin sınırı geçmesi olduğunu, çünkü bunun bölgede durumu iyice kötüleştireceğini kaydeden yetkili, “Bugün ise Türklerin sabrı taştı ve bizim de risk hesaplarımız değişiyor” diye konuştu.

Chicago Tribune gazetesine görüş bildiren Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin Washington yetkilisi Kubad Talabani, ABD veya Türkiye’nin olası hava taarruzuna karşı çıkarken, peşmergelerin zaten teröristlerin dağdan bölgedeki şehirlere inmelerine engel olmak için bir güvenlik kuşağı oluşturduklarını ileri sürdü.

/ ANKARA

24.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Babacan: Komşulardan destek bekliyoruz

  AP’de Türkiye raporu oylanacak

  ABD, PKK hedeflerini vuracak

  Holokost’u reddeden Nejad Ermeni iddialarına destek çıktı

  Sarkozy, Olmert’i mest etti

  Bush-Pelosi arasında savaş polemiği

  ABD, yine çocukları öldürdü

  Debbağ: Türkiye’nin jandarması olmayacağız

  Papa’ya bir mektup daha

  Farklı dinler ortak duâda buluştu

  Amerika’da Hindistanlı vali konuşuluyor

  Çin radyosunun Türkçe servisi 50 yaşında

  Mekke-Medine arasında hızlı tren yapılacak


 Son Dakika Haberleri