Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Sivas'a yakıştı

Sivas’ta bir gece maçı. Kuruluşunun 41. yılında Sivasspor Süper Lig'de ilk defa liderliğe yükselmek için sahada. Rakip, geçen yıl Sivas’a lider gelip 3-2 'lik mağlubiyetle düşüşe geçen Vestel Manisa. Ancak yeşil zeminde asker selamı gelincik tarlasını andıran trübünler ve hoparlörlerden yükselen marşlar futbolu da skoru da ikinci plana itiyor.

Mehmetçiğe alçakça saldıran hainlere inat, birlik ve beraberliğin en güzel örnekleri sergilendi 4 Eylül Stadında. “Vatan bölünmez” diye haykırdı Yiğidolar, hep bir ağızdan. Teröre 266 şehit veren Sivas’ta, ev, cadde ve sokaklar gibi trübünlerde de ay yıldızlı bayrağımız vardı. Yeşil sahalardaki asker selamının öncüsü teknik direktör Bülent Uygun’un şehitlerimiz için söylediği “Onlar Peygamber Efendimizle beraber” sözlerini duyduk gözleri nemli.

Bir bayrak ancak bu kadar güzel olabilirdi, bu kadar içten sahiplenilebilirdi onu tutan 15 bin elde. Bir milli marş ancak bu kadar candan söylenebilirdi. Bir öfke ancak bu şekilde haykırılabilirdi tüm dünyaya. Balili’nin ay yıldızlı al bayrak ile verdiği mesajı iyi anlamalı, kardeşlik türküsünü dillerden düşürmeyenler.

Sivas Valiliği, belediye, Sivasspor yönetimi, futbolcu ve taraftarını bu başarıdan dolayı kutlamak istiyorum. Liderlik Sivas’a yakıştı. Şimdi Futbol Federasyonu'na ve Başkan Haluk Ulusoy’a bir soru ve bir teklifim var. Ay-yıldızlı bayrağımızı trübünlerde ahenkle dalgalandıran Sivaslı Yiğidolara ve yenilenen 4 Eylül Stadına bir milli maç yakışır mı, yakışmaz mı?

Nidai PAKSOY

24.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İlk puan ve ilk galibiyet

  Ertuğrul Sağlam Avrupa'da15. sınavına çıkıyor

  Sivasspor'da liderlik sevinci

  Efes, Zagreb'de Cibona önünde

  Stumpg: Lincoln çok hırçındır

  Bursa'da Aybaba dönemi başladı

  İstanbul'da batminton şöleni bugün başlıyor

  Sivas'a yakıştı


 Son Dakika Haberleri