Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Vatan, millet, zaafiyet...

PKK terörü Türkiye’nin yumuşak karnı demiştik dün. Türkiye’nin bir diğer yumuşak karnı ise PKK terörünü konuşamamak.

25 küsur yıldır sürdürülen terörle mücadeleye katıksız ve karşılıksız verilen destek, terörle mücadeledeki zaafların görülmesine engel oldu ne yazık ki.

Ancak konuşulmayan problemlere çözüm bulmak da mümkün olmuyor. Bu tür konuları yazmak, bunlar üzerinde düşünmek, fikir serdetmek Türkiye’de her zaman cesaret işi olagelmiştir. Hâlbuki eleştirilerden korkmamamız lazım. Olumlu ya da olumsuz terörle mücadele ilgili sözü olan bırakın da söylesin. Hiç kimse, vatanını, memleketini, milletini daha fazla sevdiğini iddia etmesin.

Gün, kimin daha çok vatanını sevdiğini ispatlama günü değil. Gün, yürekleri yanan analara yenilerinin eklenmemesi için çabalama günü.

Sokağın sesine, hissiyatına kulak verdiğimizde herkesin, 12 Mehmetçiğin, hele ki en seçkin komando okullarında eğitim gören askerlerimizin nasıl olup da bu kadar kolay şehit edilebildiğini konuştuğunu duyuyoruz. Başbakan ya da Genelkurmay Başkanımız bunlara kulak tıkayabilir.

Belki bunları duymak da istemeyebilir. Ancak insanlar, sorumluların cezalandırılmasını istiyor! Bir şehirde nasıl ki 12 polis memuru şehit edilse, o ilin valisi ve emniyet müdürü mercek altına alınıyor, soruşturmaya uğruyor, gerekirse görevinden alınıyorsa aynı şekilde bu olayın sorumluları da hesap vermelidir.

Türk askerini kimin bu kadar aciz duruma düşürdüğü, gösterdiği bilinmelidir. Gerekirse bu kişiler yargı önüne çıkarılmalıdır. Askerimize, ordumuza verdiğimiz tam destek, hataları ve yanlışları yapanların cezalandırılmayacağı anlamına mı geliyor? Sorulacak ve cevaplanmayı bekleyen o kadar çok soru var ki? Birilerinin çıkıp bir şeyler söylemesi, bir şeyler yapması gerekmiyor mu?

Bakın insanlar, web sayfalarından duyurulan şu kadar Mehmetçiğimiz şehit oldu, şu kadar da teröristi hakladık haberlerine itibar etmiyor artık. İnsanlar, gerçeği istiyor. Acı da olsa gerçeği... Bu sorun, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bütün Türkiye’nin sorunu. Vatan, millet, Sakarya dönemleri geçti ama bu ülkenin vatandaşları olarak Vatan, millet, zafiyet dönemi de yaşamak istemiyoruz artık.

Bugün, 24.10.2007

Nuh GÖNÜLTAŞ

25.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vatan, millet, zaafiyet...

  Teröre karşı 28 Şubat rehaveti

  Terörün asıl tuzağı

  Köprü soruları

  Galeyan kardeşliği

  Barzani’yi vurmak yanlıştır!

  Neden gafil avlandık?

  Provokasyona karşı nasıl tedbir alınır?


 Son Dakika Haberleri