Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Köprü soruları

(Dağlıca’da uçurulan) Köprü otuz metre dolayında bir köprü ve bu köprünün patlayıcılarla imhasının, hele gece vakti ilgili güvenlik birimleri tarafından anında mutlaka farkedilmesi gerekiyor.

PKK ya da kimse, bu köprüyü spor olsun diye imha etmediğine göre amaç mutlaka kara bağlantısının kesilmesinden hemen sonra öte tarafta kalan birliğimize menfur bir saldırı gerçekleştirmek.

Burada iki varsayım yapmak zorundayım; birincisi köprünün imha edildiğinin anında duyulduğu, ikincisi ise bölge güvenlik planlama biriminin öte tarafta bir birliğimizin olduğunu biliyor olması.

Birliğimize, askerlerimize saldırı köprünün imha edilmesinden yaklaşık yarım saat sonra gerçekleştiğine ve köprü imha eyleminin amacının bu olduğunun belli olduğuna göre, en yakın askeri noktamızdan havalanacak helikopterlerle birliğimizi anında korumaya almak, ya da en azından birliğimizin çevresini ateş çemberine alarak saldırganları caydırmak neden mümkün olamadı?

Aklıma takılan ikinci bir soru da tek bağlantı noktası malum köprü olan bir hassas alana bir birliğin neden sevkedilmiş olduğu; anlaşıldığı gibi köprünün imhası öyle olanaksız değilmiş ve bu ihtimal neden düşünülmemiş ya da gerekli, yeterli güvenlik önlemleri beraberinde niye alınmamış?

Star, 24.10.2007

Eser KARAKAŞ

25.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vatan, millet, zaafiyet...

  Teröre karşı 28 Şubat rehaveti

  Terörün asıl tuzağı

  Köprü soruları

  Galeyan kardeşliği

  Barzani’yi vurmak yanlıştır!

  Neden gafil avlandık?

  Provokasyona karşı nasıl tedbir alınır?


 Son Dakika Haberleri