Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Provokasyona karşı nasıl tedbir alınır?

Son olaylardan sonra tehlikeli bir atmosferin içine girdik. Ülkenin en büyük gazetesi “o sınır aşılır” manşetiyle çıkıyor, soğukkanlılık timsali başyazarlar bile “haydi savaşa” diyorlar. Caddelerde haklı tepkilerini sloganlarla gösteren araç konvoyları dolaşıyor, DTP hariç bütün muhalefet partilerinin liderleri “operasyon yapalım” diyor.

Kendi başına kaldığında içindeki öfkesini teröre lanet okuyarak geçirmeyen, intikam duyguları beslemeyen kimse yok gibi, hepimiz aynı durumdayız. Ama işte bu psikolojiye dikkat...

Tüm olup bitenler kontrol mekanizmasının sağlıklı çalışmasını engelleyebilir, “yapılacaksa bile bir operasyonun biçimini, zamanlamasını ve etkisini” daraltabilir. İnisiyatifi devletin elinden başka güçlere geçirebilir.

Oysa “diplomasinin tam da şimdi zamanı” diyebilmeliyiz. Güçlü devletlerin ve uluslararası camianın tepkileri şu anda bizim yanımızda. İyi bir strateji ile bence “PKK’nın tasfiyesine kadar uzanacak bir dizi kazanımı” elde edebiliriz. Bunu elde edebilmek için bütün gücümüzle diplomatik yolları zorlamalıyız.

Biliyorum, bu sözlere kızanlar var. Ama “kabaran öfke dalgasının üstünde sörf yaparken” ve üstelik aynı öfkeyi iliklerine kadar hisseden bazılarının da sağduyuyu dile getirmek zorunluluğu vardır. En kolay zafer, başkalarının zaferidir.

Akşam, 24.10.2007

İsmail KÜÇÜKKAYA

25.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vatan, millet, zaafiyet...

  Teröre karşı 28 Şubat rehaveti

  Terörün asıl tuzağı

  Köprü soruları

  Galeyan kardeşliği

  Barzani’yi vurmak yanlıştır!

  Neden gafil avlandık?

  Provokasyona karşı nasıl tedbir alınır?


 Son Dakika Haberleri