Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kültürel mirası önce kendimiz için korumalıyız

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Madran, “Kültürel mirası, turizm gelişsin, yabancılar bizi ziyaret etsin diye değil önce kendimiz için korumalıyız” dedi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Madran, “Kültürel mirasımız, etrafında toplanabileceğimiz, birlik ve beraberliğimizi bir kez daha sınayacağımız önemli bir alandır’’ dedi.

Madran, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda düzenlenen ‘’Tarihi ve Kültürel Mirasın Korunması’’ konulu seminerde, tarihin ve kültürel mirasın sadece turizmin gelişmesi ve ziyaretçilerin gelmesi için korunan değerler olarak düşünülmemesi gerektiğini belirtti.

Bütün kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin, sivil toplum örgütlerinin ve üniversitelerin ülkenin kültürel mirasına sahip çıkmak zorunda olduğunu ifade eden Madran, şöyle konuştu:

“Kültürel mirası, turizm gelişsin, yabancılar bizi ziyaret etsin diye değil önce kendimiz için korumalıyız. Gaziantep’i koruyorsak, Zeugma’ya gözümüz gibi bakıyorsak bu mutlaka ve mutlaka dışardan ya da içerden gelen ziyaretçilere bir şeyler verelim diye değil. Bunu kendi mirasımızı korumak için yapmalıyız. Ziyaretçiler de gelirse onlara bir diyeceğimiz yok.

Kültürel mirasımız etrafında toplanabileceğimiz, birlik ve beraberliğimizi bir kez daha sınayacağımız önemli bir alandır. Biz bu mirası atalarımızdan devraldık, gelecek nesillere çok daha iyi bir şekilde bırakmak zorundayız.’’

Madran, şimdiye kadar Türkiye’de, “ölü yatırım’’, “geri dönmüyor’’, “rantı yüksek değil’’ diye kültüre yatırım yapılmadığını, sadece kamunun kültüre yatırım yaptığını ifade ederek, günümüzde bu anlayışın değiştiğinin görüldüğünü, bunun çok sevindirici olduğunu kaydetti. Bir takım sermaye sahiplerinin de artık kültüre yatırım yaptığını, bunda Turizm Teşvik Kanununun da etkili olduğuna dikkati çeken Madran, kanunun amacının kültür varlıklarının yaşatılması ve turizmi teşvik etmek olduğunu kaydetti.

25.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kültürel mirası önce kendimiz için korumalıyız

  Mevlânâ'da kendini buldu

  Yazarlar şimdi okullu oluyor

  Kutsal Emanetlere Hint ilgisi


 Son Dakika Haberleri