Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kutsal Emanetlere Hint ilgisi

Topkapı Sarayı’ndan Hindistan’ın Bombay şehrine sergilenmek üzere götürülen Kutsal Emanetler fotoğrafları, Hintlilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Hindistan Diyalog Vakfı ve Encümen-i İslâm Vakfının ortaklaşa düzenledikleri Kutsal Emanetler Sergisi’ne Bombay halkı akın etti. Serginin açılışını Hindistan Azınlıklar Bakanı Abdul Rahman Antuley yaptı.

Başşehir Yeni Delhi ve Haydarabat’tan sonra Bombay’da da düzenlenen sergiye ilgi büyüktü. Sadece açılışta, 800’e yakın Hintli hazır bulunurken Topkapı Sarayı’ndaki emanetlerin fotoğrafları sergiyi ziyaret edenlerce hayranlıkla izlendi.

Hindistan Diyalog Vakfı Bombay şubesi başkanı Ali Şeker, derneğin amacının halklar arasında barış ve sevgi bağları kurmak, eğitim ve bilimle halkı aydınlatmak olduğunu söyledi. Sergiyi Bombay’da açmaktan büyük şeref duyduklarını dile getiren Şeker, Hindistan Müslümanlarının peygamberimiz Hz. Muhammed’e ve onun ashabına saygıyı çok iyi bildiklerini belirtti.

Maharastra Eyaleti Bakanlarından Baba Sıddıki ve bazı milletvekillerinin de katıldığı sergiyi gezen yetkililer hayranlıklarını gizleyemedi. Bakan Baba Sıddıki, Türkiye’ye sadece bir günlüğüne bile olsa gidip Topkapı müzesini gezmek istediklerini aktardı.

Topkapı Müzesindeki 605 fotoğraftan sadece 43’ünün sergilenmesine rağmen Bombay halkının programa büyük ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

25.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kültürel mirası önce kendimiz için korumalıyız

  Mevlânâ'da kendini buldu

  Yazarlar şimdi okullu oluyor

  Kutsal Emanetlere Hint ilgisi


 Son Dakika Haberleri