Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Yazarlar şimdi okullu oluyor

Fırat Kültür Merkezi (FKM) ile Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın düzenlediği 6. dönem Yazarlık Okulu başlıyor. Ülkemize yeni fikir ve san’at adamları kazandırmayı amaçlayan bu çalışmanın hedef kitlesi yazmaya ilgisi ve kabiliyeti olan herkes şeklinde belirlendi.

Bu amaçla, yazar ve yazar adaylarına kısa hikâye, roman, tiyatro ve senaryo yazma alanlarında teknik, teorik ve uygulamalı dersler verilecek, yerli, yabancı klâsiklerin yazma açısından değerlendirilip, analitik olarak incelenmesi ve nasıl yeni eserler meydana getirileceği hakkında bilgiler aktarılacakr.

Yazarlık Okulu’nda bu yıl dersler; seminerler, tahlil ve uygulama atölyesi şeklinde gelişecek. Her Cuma ve Cumartesi günleri yapılacak seminerlere Cihan Okuyucu, Rasim Özdenören, Ali Bulaç, Ümit Meriç, Ömer Lütfü Mete, Ali Çolak katılacak.

3 Kasım’da tanışma yemeği ile başlayacak olan Yazarlık Okulu’nda ilk semineri Cihan Okuyucu verecek. Okulun uygulama atölyesini İstanbul üniversitesi Öğretim Görevlisi Nuri Sağlam tarafından verilirken, tahlil atölyesi de Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Yıldız tarafından verilecektir. Ayrıntılı bilgiye ve müfredata www.fkmonline.net adresinden veya 0 (212) 517 46 97 / 98 nolu telefondan ulaşılabilir.

25.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kültürel mirası önce kendimiz için korumalıyız

  Mevlânâ'da kendini buldu

  Yazarlar şimdi okullu oluyor

  Kutsal Emanetlere Hint ilgisi


 Son Dakika Haberleri