Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dil eğitiminde yeni sistem

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), ilköğretim öğrencilerine bilgisayar üzerinden interaktif yöntemle dil öğretmeyi amaçlayan yeni bir sistemi uygulamaya hazırlanıyor.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Sanko Holding arasında geçen yıl imzalanan DynEd (Dynamic Education) İngilizce Dil Eğitim Sistemi ile ilgili protokolde öngörülen hazırlıklar son aşamaya geldi.

Dil eğitimini interaktif yöntemle öğretmeyi amaçlayan CD’ler, okullara ve öğrencilere dağıtılmak üzere il millî eğitim müdürlüklerine gönderildi.

İlköğretim 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflara yönelik bu yöntemle öğrenciler, internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayarla istediği zaman İngilizce çalışabilecek. Öğrencilere CD’ler ile birlikte birer kullanıcı adı verilecek. CD üzerinden kullanıcı adını ve şifresini girerek sisteme kaydolan öğrenci, İngilizce eğitime başlayabilecek. Mevcut ders programını destekleyen İngilizce Dil Eğitim Sistemi’nde, her sınıf düzeyine göre üniteler bulunuyor ve ‘’konuşma’’, ‘’dinleme’’, ‘’yazma’’ ve ‘’okuma’’ ile ilgili konular yer alıyor.

Öğrencilerin sistem üzerinden yaptığı her türlü çalışma, Bakanlığın sunucularına aktarılması nedeniyle öğretmenler tarafından incelenebilecek. Öğrenci, sisteme girerek İngilizce çalışırken sınıf ortamında olduğu gibi öğretmenlerine soru yöneltebilecekler, karşılıklı iletişim kurabilecekler. Öğretmenler de öğrencilerin sorularını cevaplayıp yönlendirebilecekler.

DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi, 11 bin 152 ilköğretim okulunda uygulanmaya başlanacak. Bu okullar, bilgisayar ve internet erişimleri göz önünde bulunarak tesbit edildi. Uygulama daha sonra diğer okullara da yaygınlaştırılacak.

/ ANKARA

26.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Denenmiş yöntemler işe yaramaz

  Gül: Türkiye’nin sabrı tükendi

  Erdoğan’dan ABD’ye sert uyarı

  Bakan Şimşek: Sınır ötesi operasyonu yapmak istemiyoruz

  Danıştay, yayın yasağını durdurdu

  MGK’dan hükümete ambargo tavsiyesi

  İhale Kanunu AB'ye uymuyor

  Türkiye bataklığa çekilmek isteniyor

  ODTÜ, gençlere bilimi sevdiriyor

  Yasağın çözümü evrensel hukukta

  Dil eğitiminde yeni sistem

  Çubukçu: Sağlık personeli eğitim verecek

  Ege’de baraj ve göller dolmaya başladı

  Balıkesir’de orta şiddette deprem

  Yerel yönetim anlayışı güçlendi

  Okullar 22 trilyon borçlu

  115 yıldır hiç doktora gitmemiş

  Türkiye - İran yolu tamamlanıyor

  Fırat’ın acı günü

  Enerjideki operasyon İzmir'e uzandı


 Son Dakika Haberleri