Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

The Economist: AB üyesi olmak istiyorlar

The Economist dergisinde yayınlanan bir makalede “Çok sayıda Kürt kendilerini gelecekte AB üyesi bir ülkenin vatandaşı olarak konumlandırıyor, çünkü geniş özgürlüğün bu şekilde sağlanacağına inanıyorlar. Onlar PKK’nın kendilerine vaad ettiği bir bağımsız Kürdistan’a ise pek sıcak bakmıyorlar” denildi.

Dünyaca ünlü The Economist dergisinde Türkiye’nın sınırötesi operasyonuyla ilgili yayınlanan bir makalede, olası bir operasyonun geniş bir savaşa dönüşebileceği tehlikesi ve böylesi bir girişimin Türkiye-AB ilişkilerine vereceği zarar masaya yatırıldı.

Makalede son dönemlerde Türkiye’de yaşayan Kürt vatandaşların ülkede esen Avrupa Birliği’nin reformist havası vesilesiyle özgürlükler ve demokrasi konusunda bazı kazanımlar elde ettiği ancak son dönemde artan gerilimle birlikte bu umutların azaldığına değinildi. Makalede “Donma noktasına gelen AB ile ilişkiler Kürt vatandaşların bu konudaki umutlarını da azalttı. Çok sayıda Kürt kendilerini gelecekte AB üyesi bir ülkenin vatandaşı olarak konumlandırıyor, çünkü geniş özgürlüğün bu şekilde sağlanacağına inanıyorlar. Onlar PKK’nın kendilerine vaad ettiği bir bağımsız Kürdistan’a ise pek sıcak bakmıyorlar.” denildi.

Son dönemlerde ısınan havanın yavaş yavaş geniş cepheli bir savaşa dönüşme riskinin de altının çizildiği makalede, AB reformlarıyla edinilen kazanımların bu şekilde heba edileceği ve boşa çıkmasından endişe edildiği de vurgulandı.

DIŞ HABER SERVİSİ

27.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Rice: Ermeni tasarısı çok vahim

  İsveç ve Hamburg’ta terör kınanacak

  The Economist: AB üyesi olmak istiyorlar

  Filistin’den uluslararası çağrı

  Chavez: Bush tımarhaneye yakışır

  Stalin’in cinayet listesi yayınlandı

  NASA yüzlerce ‘esrarengiz’ kara delik buldu

  Amerikalıların yarısı stres altında


 Son Dakika Haberleri