Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sınırda mıntıka temizliği

Terör örgütü PKK tarafından Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca kesiminde güvenlik görevlilerinin şehit edilmenin ardından başlatılan operasyon genişletilerek devam ediyor. Operasyon, Hakkari, Şırnak ve Siirt’in dağlık kesimlerinin yanı sıra sınırda da sürüyor. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla kara birliklerinin sürdürdüğü operasyona hava birlikleri de destekte bulunuyor.


Yeni işsizlik dalgası gelecek

Teröre gözyumduğu için Kuzey Irak’a uygulanacak ambargo ve bölgenin en önemli ticaret kapısı Habur’un kapatılması Doğu ve Güneydoğu’daki pekçok aileyi

Sıkıyönetim ve OHAL’e gerek yok

TBMM Başkanı Köksal Toptan, şu anda Türkiye’nin bir sıkıyönetim ve olağanüstü hal (OHAL) ilan etme noktasında olmadığını bildirerek, Türkiye’nin, terö


  Bölgeyi tanıyan asker terhis ediliyor

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Sedat Laçiner, Gabar’a ilk gittiğinde “keklik” gibi ortada gezen, bölgeyi öğrendikten sonra da askerlerin terhis edildiğini ifade ederek, hemen profesyonel orduya geçilmesi gerektiğini söyledi.


  Bakan Çelik’ten sınav savunması

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, OKS ve Seviye Belirleme Sınavı’ndaki yeniliklere ilişkin düzenlediği basın toplantısında, amaçlarının öğrencilerin dershaneye gitmesi değil, aksine okula bağlanması olduğunu söyleyerek yeni sistemi savundu.


  Yıpranma payı kalkıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik öngören taslağı, kamuoyunda ‘’yıpranma payı’’ olarak bilinen fiili hizmet süresi zammı kapsamındaki iş yeri ve işlerde değişiklik öngörüyor.


  CHP ve DSP referandumun iptalini istedi

CHP ve DSP, 11. cumhurbaşkanı seçimine yönelik geçici maddelerde yapılan değişikliğe ilişkin kanunun iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu.


  Laiklik dini dışlamaz

Senegal Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Adama Diop, “Eğer laiklik dinin hayattan kovulması demekse evet bu türden bir laikliğe karşıyım. Ama hepimiz biliyoruz ki laiklik bu anlama gelmez” dedi.


  Saatler 1 saat geri alınacak

Yaz saati uygulaması sona eriyor. 28 Ekim Pazar günü Saat 04.00’de saatler 1 saat geri alınacak. Yaz saati uygulamasına 25 Mart 2007 Pazar günü geçilirken, saatler 03.00’de bir saat ileri alınmıştı.


  Onlar sınırın berisinde

Türkiye sınır ötesi operasyonunu konuşurken, bir de sınırın berisinde yani ülkemizde yaşananlara bakmak gerekiyor. Onların ne tahterevalliye binecekleri bir çocuk parkı var, ne de ellerinden düşürmeyecekleri oyuncakları.


  Pazartesi günü bazı yollar kapalı

İstanbul’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bazı yollar trafiğe kapatılacak.


  TRT'de Genel Müdürlük yarışı

TRT Genel Müdürlüğü için seçim süreci başladı. Aday başvuruları, 9 Kasım Cuma gününe kadar yapılabilecek.


  Enerji yolsuzluğunda yeni gözaltılar

BOTAŞ’taki yolsuzluk iddiaları üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.


  Türksat Genel Müdürü istifa etti

ANKARA - TÜRKSAT A.Ş Genel Müdürü Osman Dur görevinden istifa etti. Dur’un yerine Özkan Dalbay atandı.


  “İnsan hakları nerede?”

Avrupa Birliği, Türkiye’de insan hakları bilincini uyandırmak amacıyla “İnsan hakları nerede?” konulu afiş yarışması düzenliyor.


  MÜSİAD’dan şehit ailelerine destek

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından, genel merkezin öncülüğünde ‘’Gün Bu Gündür-Şehit Ailelerine Yardıma Koşuyoruz’’ sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.


  Ankaralı hanımlardan öğrenciler yararına kermes

Yeni Asya Vakfı Ankara Hanımlar Komisyonu, geliri öğrenciler yararına bağışlanmak üzere bir kermes düzenledi. Gıda kermesinde, çeşitli yöresel ev ürünü ve yiyecekler müşterilerin beğenisine sunuluyor.


  İnternet sahte bir dünya

Uzmanlar dünyada 65 milyon insanın sosyal ağlar denilen internet sitelerine üye olarak, gizli kimlikle kendini nasıl hissetmek istiyorsa, o kimliğe bürünerek, sahte bir dünyanın içinde yer aldığını belirtti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri