Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İş âlemi tedirgin

Vergi mükelleflerine herhangi bir ihbar yapılmadan banka hesaplarının bloke edilmesi tepkilere sebep olurken, uygulamanın bir çok sorunu da beraberaberinde getirdiğine dikkat çekiliyor.

Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk, vergi mükelleflerine herhangi bir ihbar yapılmadan banka hesaplarının bloke edilmesi uygulamasına bir an önce son verilmesini istediklerini bildirdi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp’in vergi borcu olan 328 mükellefin banka hesaplarının bloke edilerek borçlarının tahsil edildiğine yönelik açıklamalarının basında yer aldığını hatırlatarak, uygulamanın Vergi Usul Kanunu’nda yer alan vergi tahsilatının esaslarıyla bağdaşmadığını kaydetti.

BU UYGULAMA BORCUNU

DEYENİ DE MAĞDUR ETTİ

Uygulamanın vergi tahsilatını artırmak adına yapıldığını belirten öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Vergi mükelleflerine herhangi bir ihbar yapılmadan banka hesaplarının bloke edilmesi uygulamasına bir an önce son verilmesini talep ediyoruz. Diğer yandan, günü gelen tüm vergi borçlarını ödemiş olan, fakat söz konusu ödemeleri vergi dairesi kayıtlarında görünmeyen mükelleflerin de bu kapsama alınması iş âleminde bir tedirginliğe sebep olmuştur. Vergi dairesinin uygulamasıyla birçok esnaf, tüccar ve sanayicimiz mağdur olmuştur. Söz konusu uygulama kapsamında tek kuruş vergi borcu dahi olmayan temiz mükelleflerin bile banka hesaplarına haciz konulmuştur.’’

Vergi borçlarını aylar öncesinden ödemiş olan mükelleflerin ödemelerinin kayıtlarda görülmemesi sebebiyle mağdur olduklarını belirten Öztürk, eksik işlemlerden ve hatalardan kaynaklanan olumsuz gelişmelerle, basında yer alan haberlerin iş âlemini zan altında bıraktığını kaydetti.

/ SAKARYA

27.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enflasyon artışa geçecek

  İş âlemi tedirgin

  AB iş gücü sorununu “Mavi Kart” ile aşacak

  Bakan Şimşek: Reformların maliyeti var

  Sınırötesi hazırlığı petrolü ateşledi


 Son Dakika Haberleri