Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

PKK için talimat almadım

Irak’taki çokuluslu gücün, kuzey Irak’ı ve 25. Piyade Tümeni’ni kontrol eden Amerikalı komutanı Tümgeneral Benjamin Mixon, terör örgütü PKK’ya karşı herhangi birşey yapılması konusunda bir talimat almadığını söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’da gazetecilerin sorularını cevaplayan Benjamin Mixon, kendi bilgisi dahilinde, bölgenin kontrolünü elinde bulunduran Iraklı Kürtler’in de PKK’ya karşı ‘’açık bir faaliyette bulunmadıklarını’’ bildirdi. Mixon, bir gazetecinin, ‘’Kuzey Irak’ta, PKK hareketlerine ve faaliyetlerine karşı herhangi bir adım atmayı planlıyor musunuz?’’ yönündeki sorusuna, ‘’Kesinlikle hayır’’ cevabını verdi. Kuzeye Türkiye’nin sınır ötesi operasyon ihtimalini engellemek için, PKK’ya karşı önlem alma sorumluluğu hissetmeleri gerektiğini ifade eden gazeteciye karşılık Mixon, ‘’Bu yönde bize hiçbir talep gelmedi ve sorumluluk verilmedi’’ dedi.

Gazetecinin, ‘’Size PKK ile ilgilenmemeniz mi söylendi? Bölgenizde bir terörist grup varsa neden üstüne gitmiyorsunuz?’’ yönündeki sorusu üzerine Mixon, ‘’Kimse bana özellikle böyle birşey söylemedi. Ancak bu konuda birşey yapılması için talimat da almadım’’ dedi.

/ WASHINGTON

28.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak: Türkiye karşı cevap vermedi

  Amerikan diplomatları da Bağdat’tan kaçıyor

  PKK için talimat almadım

  Butto ilk gezisine çıktı

  Erdoğan’dan Batı’ya sitem

  ‘Litvinenko İngiliz istihbaratına çalışıyordu’

  Vladimir Putin, 1962’yi hatırlattı

  ABD Dışişleri’nde taşeron istifası

  Karadziç, anlaşmalı kaçak

  İran, petroldeki paylaşımdan rahatsız


 Son Dakika Haberleri