Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İstanbul için fırsat

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ‘’İstanbul’un kültür başkenti ilan edilmesini ne itibar, ne iltifat sayıyorum. Sadece bir fırsat sayıyorum’’ dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğince (MÜSİAD) düzenlenen ‘’İstanbul’un taşı toprağı kültür’’ konulu ‘’5. İletişim Zirvesi’’nin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu sabah bir Ankaralının yapabileceği en güzel şeyi yaparak İstanbul’a geldiğini söyledi. Bakan Günay, İstanbulluların, Tanrı’nın çok az millete bahşettiği özel güzellikler içerisinde yaşadığını ancak İstanbul’un çok hoyrat kullanıldığını dile getirdi.

Bir zamanlar İstanbul’un ‘’emeğin başkenti’’ olarak nitelendirildiğini ifade eden Günay, aslında İstanbul’un bilim, kültür başkenti olması gerekirken, Anadolu’dan insanların doldurulduğu, iş aramak için geldiği bir merkez haline geldiğini, yürekleri acıyarak itiraf etmek zorunda olduklarını anlattı. ‘’İstanbul’un kültür başkenti ilan edilmesini ne itibar, ne iltifat sayıyorum. Sadece bir fırsat sayıyorum’’ diyen Günay, bunun, unutulmuş değerlerin önce kendimize hatırlatılması, bunların kavranıp daha sonra dünyaya anlatılması için önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.

Günay, 2010 projesinin insanların önüne bir takvim koyacağını belirterek, en geç önümüzdeki hafta 2010 İstanbul Avrupa Başkenti Yasası’nın Meclis’ten çıkacağını, yasa çıktıktan sonra çalışmaların gönüllülük esası üzerine devam etmesinin önemli olduğunu vurguladı. İstanbul’da yapılacak çok şey olduğunu dile getiren Günay, ‘’Keşke 2010 yılına kadar hepsini yapabilsek ama yapamayacağız, bunu biliyorum’’ diye konuştu.

YAPILMASI GEREKEN İŞLER

Ertuğrul Günay, yapılması gerekenler konusunda öncelikli alanların bulunduğunu ifade ederek, Topkapı Sarayı Müzesi’nin içinde mekâna yakışmayacak barakalar ile Zührevi Hastalıklar Hastanesi gibi yapıları kaldırmak için ilgili yerlere başvurduklarını bildirdi.

Süleymaniye’nin dünya çapında bir anıt olduğunu ifade eden Günay, bu bölgenin şu anki üzücü durumunun görülmesi gerektiğini söyledi. Bakan Günay, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bölgede önemli çalışmalar başlattığını, kendilerinin de UNESCO’nun dikkate aldığı konulara hassaslık göstereceğini anlattı.

Günay, yapılacak çalışmalarda asıl amaçlarının İstanbulluları hemşehri yapmak olduğunu dile getirerek, İstanbul’da 10 milyon nüfusun yaşadığını ama coğrafi ve hukuki olarak bunların hemşehri olmadığını, aynı duyarlılıkları paylaşmadığını kaydetti. Günay, yürütülen çalışmalar ile İstanbul’da yaşayanların, İstanbul’da yaşadıklarının farkında olmalarını ve yaşadıkları şehrin değerini bilmelerini amaçladıklarını belirterek, ‘’Beyoğlu Taksim’de kendimize eğlence aramıyoruz’’ dedi.

ANADOLU YAKASINDA DEVLET TİYATROSU

Göreve geldikten sonra Devlet Tiyatrolarının Anadolu yakasında bir sahnesinin bulunmadığını üzüntüyle öğrendiğini dile getiren Günay, Aralık ayında Devlet Tiyatrosunun ilk sahnesinin Anadolu yakasında yapılacağı müjdesini verdi.

Bakan Günay, san’atı ve kültürü seçkin bir hayat tarzı olmaktan çıkarıp bütün halkın paylaştığı kültürel bir ortama dönüştürülmesi konusunda adımlar atmaya çalıştıklarını ifade ederek, ‘’Bir anlamda İstanbul’u geri kazanmak, Başbakanımızın dediği gibi ‘bir anlamda İstanbul’u yeniden fethetmek’ diyorum buna’’ dedi.

Konuşmasının ardından Ertuğrul Günay’a MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat tarafından bir tablo hediye edildi.

Ümit KIZILTEPE / İSTANBUL

28.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Herkes Bediüzzaman’ı okumalı

  Etle tırnak gibiyiz

  Erdoğan: Bin düşüneceğiz, pir yapacağız

  Devlet Bahçeli'den provokasyon uyarısı

  Bakan Şimşek: Askerî harekât ekonomiyi sarsmaz

  Bakanlar Kurulu, MGK’nın kararlarını görüşecek

  Kayseri'de şehitler için hatim

  Nevşehirliler terörü lanetledi

  Başörtüsü yasağı hak ihlâli

  ASKON’dan Cumhurbaşkanı Gül’e ziyaret

  Çiçek: En temel sorun eğitim

  AB, ABD’ye alternatif olsun

  AB, hükümeti cesaretlendirecek

  Dışişleri Bakanlığında atamalar

  Seyit Onbaşının kızı vefat etti

  İstanbul için fırsat

  Bingöl’de 4,5 büyüklüğünde deprem

  Emniyet uyardı: Arkadaşlık sitelerine dikkat

  Doğu’da kadın olmak zor

  THY, 180 bin hacıyı taşıyacak

  Metrobüs ilk kazasını yaptı


 Son Dakika Haberleri