Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Herkes Bediüzzaman’ı okumalı

Geçtiğimiz günlerde Milwaukee Spanish Journal gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Robert Miranda (Davud Ali Selâm), Güneydoğu’da yaşanan sorunla ilgili olarak Bediüzzaman Said Nursî’nin görüşlerini aktardı ve bu sorunun tek çaresinin İslâmiyet bağları olduğunu ifade etti.

Milwaukee Spanish Journal gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Robert Miranda (Davud Ali Selâm), Türkiye’de herkesin Bediüzzaman Said Nursî’yi okuması gerektiğini ifade ederek, “Onun düşüncelerini bilmek gerekiyor. Çünkü Türkiye’deki bir çok probleme çözümler orada” dedi.

Yeni Asya’nın soruların cevaplandıran Miranda, Türk-Kürt meselesiyle ilgili olarak, ırkçılığın global bir problem olduğunun altını çizerek, ırkçılığın Avrupalılar tarafından özellikle Osmanlı İmparatorluğunu yıkmak üzere üretilmiş bir ideoloji olup aynı zamanda Amerikan yerlilerinin de yok edilmesinde sistemli olarak uygulandığını söyledi. Irkçılığın Osmanlı’nın son dönemlerinde Arap ve Türkler arasında da yayılan bir hastalık olduğunu belirten Miranda, şunları söyledi:

“Mustafa Kemal Atatürk döneminde bu durumun yoğunlukla ortaya çıktığına şahit oluyoruz. Bu biraz da Atatürk’ün ülkeyi batılı istilacılara karşı savunmak istemesinden ve bu sebeple de milliyetçi duyguları öne çıkarmasından kaynaklanıyordu. Bu arada Kürtler kendilerini bu ırkçılık akımlarının arasında sıkışmış hissettiler. Irkçılar da bu aşırı milliyetçi ideolojinin verdiği körlükten etkilenmiş vaziyetteydiler. İşte böylesi bir cinnet halinde milliyetçiler kendileriyle İslâm arasına büyük bir mesafe koydular ve ırkçılık hastalığının Türkiye içine girmesi için bütün kapılar ardına kadar açılmış oldu.”

Robert Miranda, ırkçılık hastalığının iyileştirilmesi için Bediüzzaman’ın görüşlerine baş vurulması gerektiğini vurguladı. Bediüzzaman’ın sürekli olarak Kur’ân-ı Kerim’in insanın aklına hitap ettiğini hatırlatmasından yola çıkarak insanları kendi hayatları ve tarihleri konusunda düşünmeye ve aklını kullanmaya davet ettiğinin altını çizen Miranda, şöyle devam etti:

“Bediüzzaman 23. Mektubunda, milliyetçilik ile ilgili olan 3. kısmında bunun cevabını çok açık bir şekilde vermektedir. Herkes bu kısmı lütfen dikkatle okusun. Müslümanlar olarak hepimiz biliyoruz ki, ırkçılık İslâm ile taban tabana zıt bir kavramdır. Bediüzzaman’ın düşünceleri ise bugüne kadar okuduklarım arasında en derin ve faydalı olanlarıdır. Açık bir şekilde inanıyorum ki, onun sözleri dünyayı çok olumlu bir yönde etkileyecektir.”

Türkiye’deki bazı medya mensuplarının anlamadığı ve bir kısmının da hiç okumadığı Bediüzzaman’ın düşüncelerini nereden öğrendiğini sorulması üzerine Robert Miranda “O’nun düşüncelerini bilmek gerekiyor. Çünkü Türkiye’deki bir çok probleme çözümler orada. Ben uzun bir süredir haberdarım onun düşüncelerinden. Beni ilk olarak ise öğretmenim Dr. Süleyman Kurter, Bediüzzaman’ın düşünceleriyle tanıştırmıştı” dedi.

Robert Miranda kimdir?

Amerikan Ulusal Köşe Yazarları birincilik ödülü sahibi, Latin Amerikan aktivistlerinden, Esperanza Unida, Inc. Genel Müdürü ve Milwaukee Spanish Journal Genel Yayın Yönetmeni. 1990’ların başında ABD’nin Milwaukee eyaletinde yeni Latin hareketini başlattı. 1994’te ise Wisconsin-Milwaukee Üniversitesi’nin ilk Latin öğrenci başkanı oldu. Miranda Spanish Journal’ın ulusal ödül sahibi yazarlarından ve aynı zamanda Genel Yayın Yönetmenidir. 2004 yılında,”Savaş, Barış ve Küreselleşme” ile ilgili İstanbul’da düzenlenen bir uluslararası forumda ABD’den konuşmacı olarak katılan tek Latin. Latin dernekleri Miranda’ya çeşitli ödüller vermiştir. Miranda, Müslüman olarak Da’ud Ali Salaam adını almıştır.

Umut YAVUZ / İSTANBUL

28.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Herkes Bediüzzaman’ı okumalı

  Etle tırnak gibiyiz

  Erdoğan: Bin düşüneceğiz, pir yapacağız

  Devlet Bahçeli'den provokasyon uyarısı

  Bakan Şimşek: Askerî harekât ekonomiyi sarsmaz

  Bakanlar Kurulu, MGK’nın kararlarını görüşecek

  Kayseri'de şehitler için hatim

  Nevşehirliler terörü lanetledi

  Başörtüsü yasağı hak ihlâli

  ASKON’dan Cumhurbaşkanı Gül’e ziyaret

  Çiçek: En temel sorun eğitim

  AB, ABD’ye alternatif olsun

  AB, hükümeti cesaretlendirecek

  Dışişleri Bakanlığında atamalar

  Seyit Onbaşının kızı vefat etti

  İstanbul için fırsat

  Bingöl’de 4,5 büyüklüğünde deprem

  Emniyet uyardı: Arkadaşlık sitelerine dikkat

  Doğu’da kadın olmak zor

  THY, 180 bin hacıyı taşıyacak

  Metrobüs ilk kazasını yaptı


 Son Dakika Haberleri