Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Kıtalar birleşiyor

15 Kilometre Koşu ve Halk Koşusu’ndan oluşan Avrasya Maratonu, bu yıl “Sağlıklı çevre, sağlıklı nesiller ve yaşanabilir bir kent için koşuyoruz” sloganıyla gerçekleştirilecek. Maraton saat 09:00'da, Halk Koşusu ise 09:30'da start alacak.

Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu bu yıl 29. kez düzenleniyor. İstanbul’da bugün yapılacak maratonda, erkeklerde şimdiye kadar düzenlenen 28 yarıştan 11’ini Türk, 17’sini ise yabancı atletler kazandı. İlk kez 1979 yılında koşulan ve Hasan Saylan’ın kazandığı maratonda erkeklerde birincilikler ilk 4 yıl Türk atletler arasında paylaşıldı.

Erkeklerde birinciliklerde son yıllarda yabancı atletlerin üstünlüğü göze çarpıyor. Düzenlenen son 14 maratonda da ilk sırayı yabancı sporcular aldı.

Türk atletlerin dışında erkeklerde maratonda şimdiye dek 7 Kenyalı, 5 Etiyopyalı, 2 İngiliz, 1’er de Danimarkalı, Zimbabweli ve Litvanyalı atlet birinci geldi.

KOŞU GÜZERGÂHLARI

29. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 800 metre yukarısında oluşturulacak start alanında, saat 09.00’da başlayacak. 42 kilometre 195 metrelik parkur, Boğaziçi Köprüsü, Mecidiyeköy, Şişli, Osmanbey, Harbiye, Taksim, Tepebaşı, Şişhane, Unkapanı Köprüsü, Saraçhane, Haşim İşcan Geçidi altı, Aksaray, Yenikapı, sahil yolundan Ataköy, Ataköy Demir Motel karşısında alt geçitten geriye dönülüp sahil yolu takip edilerek Yedikule, Yenikapı, Kumkapı, Sarayburnu, Eminönü, Karaköy, Fındıklı, Kabataş ve Dolmabahçe Sarayı güzergahında tamamlanacak. 15 Kilometre Koşu ise maratonun startının verildiği yerden, aynı saatte başlayıp, Mecidiyeköy, Şişli, Osmanbey, Harbiye, Taksim, Tepebaşı, Şişhane, Perşembe Pazarı, Karaköy, Fındıklı, Kabataş ve Dolmabahçe Valide Sultan Camii güzergahında gerçekleştirilecek.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Halk Koşusu da, saat 09.30’da, Acıbadem Köprüsü altından başlayıp, Boğaziçi Köprüsü, Mecidiyeköy, Şişli, Osmanbey, Harbiye ve Taksim güzergahında yapılacak.

TOPLAM ÖDÜL BİR MİLYON BİN DOLAR

Maratonda, zaman zaman görülen katılım düşüklüğünü ortadan kaldırmak, dereceleri daha iyi bir noktaya taşımak ve daha çok sayıda ünlü atletin katılımını sağlamak amacıyla, bu yıl dağıtılacak toplam ikramiyede büyük bir artış yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan düzenlemelerle toplam ödül miktarı 572 bin dolardan, bir milyon bin dolara çıkarıldı. Genel sıralamada erkeklerde ve bayanlarda maratonu birinci olarak tamamlayacak atlet 60 bin dolar kazanacak. Dereceye giren Türk atletler, geçen yıl olduğu gibi, belirlenen ödüllerin iki katına sahip olacaklar.

Dünya ve parkur rekorunu kıracak atlet ise 170 bin dolar kazanacak. Türk atletlerin sıralamasında birinciliği elde eden 20 bin dolar alacak. İstanbul’da dünya rekoruna ulaşacak atlet ayrıca 100 bin dolar ödüle hak kazanacak. Parkur rekoru kıran atlet 10 bin dolarlık, Türkiye rekoru kıran atlet ise 25 bin dolarlık ek ödül alacak.

Bu yıl Avrasya Maratonu içinde koşulan Balkan Maraton Şampiyonası ile yarışın engelliler kategorisinde ilk sırayı alanlar da 4 bin dolar ile ödüllendirilecekler.

SAĞLIK HİZMETLERİ

Yarış günü sağlık konusunda da bir dizi tedbirler alınacak. Yarış sırasında 25 adet ambulans, tam teşekküllü bir çadır hastane ile sağlık ekibi hazır bulunacak. Ayrıca, güzergah üzerindeki hastaneler de acil vakalara karşı önceden uyarılacak.

28.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kıtalar birleşiyor

  Moralsiz Cimbom Denizli önünde

  Beşiktaş, İnönü’de Belediye’yi ağırlıyor

  Ersun Yanal idmana çıktı

  Yanal doğru tercih


 Son Dakika Haberleri