Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Yanal doğru tercih

Bu denli derin bir kriz yaşayan Trabzonspor, kendisi için hayatî öneme sahip bir iş yapmıştır. Herkes Aralık kongresini ve yeni yönetimi beklerken, aslında çok daha önemli başka bir şey teknik direktör seçimiydi. Yönetimin üst üste yaptığı ikinci doğru. Bu yönetim iki senede iki doğru adım attı; biri Ziya Doğan'ı göndermek, ikincisi Ersun Yanal'ı getirmek. Yine söylüyorum, her zaman söyleyeceğim, gönderdikleri futbolcular yanlıştı; transfer ettikleri iki hoca (lazaroni ve Doğan) yanlıştı. Geç oldu, Trabzonspor'un iki senesine mal oldular ama bizim gibi düşünmeye başladılar.

Ersun Yanal, son on yılda çıkan teknik direktörler içinde birinci sırada… Güneş, Terim ve Denizli daha eskidirler. Son on yılda çıkan onca teknik direktör içinde birinci sırada Ersun Yanal vardır. Bu Ersun Yanal da Trabzonspor'un başına geçmiştir. Yanal ismine itiraz edeceklere bu hatırlatmayı yapmak isterim. Trabzonspor'un sevdiği, istediği hücum futbolunu geri getirecektir. Üçüncü olarak, kendini Türk spor kamuoyuna bir kez daha ispat etmek isteyecektir; Trabzonspor bu mânâda onun için tek yerdir. Tek yerdir diyorum, böyle bir ortamda Yanal'ın İstanbul'da tutunması zordur.

Kafamı kurcalayan bazı şeyler de yok değil… Birincisi Ersun Yanal Doğan'ın ve Albayrak yönetiminin oyuncularıyla çalışacak. Bu oyuncuların takım olma kapasitesi hangi hoca gelirse gelsin değişmeyecek, ya da çok az değişecek. Yanal için tehlike buradadır. Bu oyunculardan ideal yeni bir takım ortaya çıkartmakta zorlanacaktır. Bunun yanında, hemen başarı isteyen Trabzon kamuoyunu tatmin etmek zor olacaktır. Medyası, yerel güçleriyle Trabzonspor camiası zordur. Yani onun Millî takımda yediği baskıyı Trabzon'da yemeyeceği garanti değildir.

Belki bazı Trabzonlu antrenörler bu transfere karşı çıkacaktır. Ya da aldığı ücret, getirdiği adamlara karşı çıkılacaktır. Bunlar bana göre gereksiz konuşmalardır ve havanda su dövmektir. Trabzonspor birkaçı dışında çok iyi antrenörlerle çalışmamıştır. Geçmişte başarılı olduğunu ispat etmiş birine peşinen 'sen başarılı olamazsın demek' Trabzonlu duruşuna yakışmaz.

Peşin hükümlü olmak, önyargılarla bu insanlara yaklaşmak futbolu bilmek demek değildir. Bunun için Ersun Yanal'ın kredisini geniş tutalım derim ben. Bu camia Ziya Doğan'a ki bir buçuk sene sabretti, Yanal'a neden sabretmesin? Yanal'ın başarısı Trabzonspor'un başarısıdır.

Kadir BIYIKLI

28.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kıtalar birleşiyor

  Moralsiz Cimbom Denizli önünde

  Beşiktaş, İnönü’de Belediye’yi ağırlıyor

  Ersun Yanal idmana çıktı

  Yanal doğru tercih


 Son Dakika Haberleri