Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Muttaki: PKK'yı ABD-İsrail destekliyor

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türk parlamentosu ve hükümetinin terör örgütü PKK’nın eylemleri konusunda öfkesinin son noktaya geldiğini söyledi. Orta Doğu turu çerçevesinde önceki akşam geldiği Tahran’da Babacan, ilk olarak İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile görüştü. İki bakan baş başa ve heyetler arası görüşmelerden sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Babacan, Mutteki ile ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konuları da ele aldıklarını söyleyerek, iki ülkenin de Irak’ın komşusu olması sebebiyle bu ülkeyle ilgili sorunları da görüştüklerini kaydetti. “Biz Irak’ın siyasi birliği ve toprak bütünlüğü konusunu, bir ilke meselesi olarak görüyoruz” diyen Babacan, terörle mücadelenin de Türkiye’nin temel bir ilkesi olduğunu ve bu mücadelenin bütün dünyanın işbirliğiyle yürütülmesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye’nin terör örgütü PKK sorunuyla karşı karşıya bulunduğunu hatırlatan Babacan, “Bu örgüt bizi son derece rahatsız etmektedir. Türk parlamentosu ve hükümetinin öfkesi son noktaya gelmiştir” dedi. Babacan, terörle mücadele konusunda çeşitli siyasi ve askeri enstrümanlar bulunduğunu belirterek, bütün enstrümanların masada olduğunu söyledi.

Türkiye’nin terörle mücadelede kararlılığının tam olduğunu vurgulayan Babacan, İran tarafına bu konuda Türkiye’ye verdiği destek için teşekkür etti. Babacan, “Sayın bakanın toplantıda bize verdiği destek sözünden memnuniyet duyuyoruz” dedi. İran Dışişleri Bakanı Mutteki de terör örgütünün faaliyetlerini kınayarak, Türk milleti ve terör kurbanlarının ailelerinin acısını paylaştıklarını ifade etti. Mutteki, “Adı Pejak ya da PKK, ne olursa olsun fark etmez, terör örgütü terör örgütüdür” diyerek, PKK eylemlerinin derhal durdurulması gerektiğini belirtti.

Muttaki; Babacan'ın huzurunda PKK'yı ABD ve İsrail'in desteklediği söyledi.

/ TAHRAN

29.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Muttaki: PKK'yı ABD-İsrail destekliyor

  Barzani’den çelişkili konuşma

  Abbas, Olmert’ten umutlu

  Şehitler için New York’ta mevlid

  Wall Street zenginleşiyor, Iraklılar ölüyor

  Irak savaşı İngiliz ordusunu kokainci yaptı

  Blair, başbakanlık dönemini satışa çıkardı

  ABD, füze kalkanı denedi

  Buckingham Sarayı yeni bir şantajın hedefi

  Nejad, Talabani ve Maliki’yi aradı

  AB, Akdeniz Birliği teklifine temkinli


 Son Dakika Haberleri