Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Liderlerden birlik çağrısı

Liderler, 29 Ekim Cumhuriyeti Bayramı dolayısıyla yayınladıkları mesajlarda birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mesajında, Türk milletinin daha da kuvvetli olması ve karşısına çıkan engelleri aşabilmesi için ihtiyaç duyulan en önemli hususun, birlik ve beraberlik olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

‘’İstiklal mücadelesindeki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, bugün önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için yine birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Büyük ve güçlü Türkiye tasavvurunda farklı renklerin olması doğaldır. Biz farklılıkları zenginlik olarak gören, ortak tarih bilinciyle yoğrulmuş, ortak hedeflere kitlenme kabiliyeti olan bir milletiz. Tarihimiz, farklılıkların yüzyıllarca nasıl bir arada yaşayabildiğinin somut göstergesidir.

Daha demokratik Türkiye için gayret göstermeliyiz

TBMM Başkanı Köksal Toptan da mesajında, Türk milletinin cumhuriyet ile perçinlenen onurlu ve özgür yaşama tutkusunun, zaman içinde kurumsallaşan demokrasi ile zirveye çıktığını belirtti. Toptan, “Bugün, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti niteliğindeki dinamik Türkiye Cumhuriyeti’nde hepimiz, aydınlık günlere doğru ilerlemenin sevinç ve huzurunu yaşıyoruz. Bu durumda her bir vatandaşımıza düşen en büyük görev, birlik ve bütünlüğümüzden taviz vermeden, daha demokratik Türkiye Cumhuriyeti için gayret göstermek olmalıdır’’ dedi.

Teröre karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, mesajında şunları kaydetti: ‘’Cumhuriyetimizin en büyük başarısı da bana göre milletimizin bütün fertlerini vatandaşlık temelinde birleştirmesi olmasıdır. Bugünlerde aziz şehitlerimizin acısını, kahraman gazilerimizin fedakarlıklarını millet olarak derinden hissediyoruz. Bir kez daha ilan etmek istiyorum ki, birlik ve beraberliğimize, anayasal düzenimize kast eden bölücü teröre karşı yürüttüğümüz mücadele, işte bu sağlam zemin üzerinde inanç ve kararlılıkla devam edecektir’’ dedi.

Farklılıklarımız, en büyük zenginliğimizdir

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de, “Hepimiz biliyor ve içtenliğimizle inanıyoruz ki; farklılıklarımız en büyük zenginliğimizdir. Zaten Cumhuriyetimizi bu aşamaya getiren de bu zenginliğimizdir. Zenginliğimizi birlik ve bütünlük içinde hiç ödün vermeden devam ettirmek, ülkemizin güvenceli yarınları için kaçınılmaz bir görevdir. Farklılıklarımız, ayrılıkçılık heveslerine izin vermeyecek kadar güçlü bir yapıdadır. Ülkemiz ve ulusumuz üzerinde kötü niyetleri olanların, bunu çok iyi bilmeleri gerektiğini anımsatmak istiyorum’’ dedi.

Oyunları millet bozacak

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ise mesajında, Türkiye’yi kuruluş amaçlarından saptıracak yerli ve yabancı odakların oyunlarının karşısına, hiçbir siyasi ayrım ve çıkar gözetmeden yüce milletiyle birlikte çıkmaya devam edeceklerini kaydetti.

/ ANKARA

29.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Haksız tazminat AİHM gündeminde

  İsim ve resimden ibaret kaldı

  Bu kumpasta kimler var?

  Beşağaç katliâmı Meclis’e geliyor

  Erdoğan: Uygulama istiyoruz

  Liderlerden birlik çağrısı

  DTP, "arabuluculuk" haberlerini yalanladı

  Mehmetçik sınır bölgelerinde teyakkuzda

  Bağcılar’da molotoflu saldırı

  Kaçaklara geçit yok

  Tepkiler haddi aşarsa yaraları kapatmak kolay olmaz

  Walter Steinmeier: İzolasyonların kaldırılması için çalışıyoruz

  Cezaevlerinde açık görüş bugün başlıyor

  Şehitler mevlid-i şeriflerle anılıyor

  TGS’den ‘yıpranma payı’ tepkisi

  SBS öğrencileri ‘sınavkolik’ yapacak

  Düğün konvoyunda kaza: 2 ölü, 24 yaralı

  Fırıncılar zamma doymuyor

  Kaçak avcıları para cezaları caydırdı

  Göletlerde su tükendi

  Muş diş hastahanesi gün sayıyor

  Doğu’dan Avrupa’ya salyangoz ihracatı

  Okul yönetiminden belediyeye teşekkür

  Öğrenciler uzay kampında

  Grip, hafife alınmamalı

  Aksaray, toprağını da kaybediyor


 Son Dakika Haberleri