Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Uygulama istiyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, artık PKK’yı terör örgütü ilân etmenin kendilerini tatmin etmediğini belirterek, “Uygulama istiyoruz, uygulama... Bunu göstereceksiniz. Eğer bunu gösteremezseniz, samimiyet testini kaybediyorsunuz. Hangi ülke olursa olsun” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 111 projenin, Gölcük’teki Barbaros Hayrettin Paşa Parkı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, yapılması gereken bir operasyon varsa bunun askerî, siyasî ve diplomatik boyutları olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, kendilerinin bunun siyasi boyutunu olgunlaştırdıklarını ve olgunlaştırmaya devam ettiklerini belirterek, ''Birileri zaman zaman soruyorlar. 'Ne zaman?' Herhalde ilan vererek zamanı söylenmez. 'Nasıl?' Herhalde nasılı açıklanmaz. 'Nereden?' Herhalde nereden olacağı da anlatılmaz'' diye konuştu.

Parlamentonun 19 ret oyuna karşılık 507 evet oyuyla kendilerine bir yetki verdiğini ve bu yetkinin, talepleri üzerine sınırlı bir yetki olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, 1 yıl süreyle bu yetkiyi aldıklarını hatırlattı. Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: ‘’Bu süre içerisinde biz, sayın Cumhurbaşkanımızla olsun, Bakanlar Kurulumuzla olsun, Genelkurmayımızla olsun, hepsiyle istişarelerimizi yaparak, operasyon yapılması gerektiği anda bunun adımını atarız. Bunun için de kimseye sormaya ihtiyacımız yoktur. Bu konuda herkesin temennisi olabilir. Uluslararası camiada söylüyorum. Onlar temenni ederler, ama kararı biz veririz. Bunu da böyle bilmelidirler. Niye? Bizim kimseye hesap vermeye ihtiyacımız yok. Böyle bir görevimiz de yok. Biz, sadece Hakka ve halkımıza hesap veririz.’’

Başbakan Erdoğan, bütün bunları aynı zamanda Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan haklarını geleceğe yönelik pekiştirmek için yaptıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

‘’Çünkü, çok farklı bir dünyada yaşıyoruz. Bölücü terör örgütü, Türkiye’nin içinde oluşan, olgunlaşan bir örgüt değil. Terör evrensel bir zemin bulmaktadır, uluslararası zemin bulmaktadır. Maalesef dost olarak görünenler bunlara yataklık etmektedir, destek vermektedir. Yani teröristi yakalayacaksın, yargılayacaksın, ondan sonra ‘tutuksuz olarak yargılanmasına’ deyip, serbest bırakacaksın. Daha sonra bir başka ülkeye gidecek ve bir başka ülkeden uçakla hemen Irak’a, oradan da Kandil Dağı’na geçecek. Bu mudur dostluk? Veyahut da efendim, ‘PKK terör örgütüdür, bunu biz ilan ettik’, bunlarla biz artık tatmin olmuyoruz. Bunlar yeterli değil. Uygulama istiyoruz, uygulama... Bunu göstereceksiniz. Eğer bunu gösteremezseniz, samimiyet testini kaybediyorsunuz. Hangi ülke olursa olsun.’’

/ GÖLCÜK

29.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Haksız tazminat AİHM gündeminde

  İsim ve resimden ibaret kaldı

  Bu kumpasta kimler var?

  Beşağaç katliâmı Meclis’e geliyor

  Erdoğan: Uygulama istiyoruz

  Liderlerden birlik çağrısı

  DTP, "arabuluculuk" haberlerini yalanladı

  Mehmetçik sınır bölgelerinde teyakkuzda

  Bağcılar’da molotoflu saldırı

  Kaçaklara geçit yok

  Tepkiler haddi aşarsa yaraları kapatmak kolay olmaz

  Walter Steinmeier: İzolasyonların kaldırılması için çalışıyoruz

  Cezaevlerinde açık görüş bugün başlıyor

  Şehitler mevlid-i şeriflerle anılıyor

  TGS’den ‘yıpranma payı’ tepkisi

  SBS öğrencileri ‘sınavkolik’ yapacak

  Düğün konvoyunda kaza: 2 ölü, 24 yaralı

  Fırıncılar zamma doymuyor

  Kaçak avcıları para cezaları caydırdı

  Göletlerde su tükendi

  Muş diş hastahanesi gün sayıyor

  Doğu’dan Avrupa’ya salyangoz ihracatı

  Okul yönetiminden belediyeye teşekkür

  Öğrenciler uzay kampında

  Grip, hafife alınmamalı

  Aksaray, toprağını da kaybediyor


 Son Dakika Haberleri