Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

En coşkulu maraton

29. Kıtalararası Avrasya Maratonu organizasyonu içinde düzenlenen halk koşusu yapıldı. Acıbadem Köprüsü altında saat 09.30'da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın verdiği startla başlayan 8 kilometre mesafeli koşu, Boğaziçi Köprüsü, Mecidiyeköy girişi, Mecidiyeköy, Şişli Camii önünden Şişli, Osmanbey ve Harbiye'nin ardından Taksim Meydanı'nda tamamlandı.

Start öncesi 10. Yıl Marşı çalındı ve şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Koşuya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, halk koşusuna 100 bini aşkın kişinin katıldığını söyledi. Topbaş, halk koşusu'nun geçen yıllara oranla daha fazla bir katılımla gerçekleştirildiğini ifade ederek, ''100 bini aşkın katılım var. 'Sağlıklı Çevre, Sağlıklı Nesiller ve Yaşanabilir Bir Kent İçin Koşuyoruz'' sloganıyla gerçekleştirdiğimiz bir organizasyon. Bu nedenle çok anlamlı. Ayrıca dünyaya tek yumruk, tek yürek olduğumuzu haykırmak adına önemli. Bu coşkuyu paylaşmak çok güzel. Şehitlerimizin de nefeslerini hissettiğimiz bu duyguları yaşatan bir koşu gerçekleştiriyoruz'' dedi.

Organizasyon bu yıl Cumhuriyet Bayramı'ndan bir gün önce gerçekleştirildiği için halk koşusuna katılanlar Türk bayraklarıyla koştu. ''Bayrağını eline alan gelsin'' çağrısıyla İstanbullular'ı halk koşusuna çağıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ayrıca start noktalarında koşuya katılanlara Türk bayrağı dağıttı.

Yarış günü göğüs numarasını gösteren herkes İETT otobüsleri, deniz otobüsleri, şehir hatları vapurları, metro ve hızlı tramvaylardan ücretsiz olarak yararlandı.Ancak İstanbul Boğaziçi Köprüsü ve maratonun yapıldığı güzergahta yolların kapatılması İstanbullular'ı sıkıntıya soktu.İstanbullular kapatılan yollar nedeniyle trafikte sıkıntılı anlar yaşadı.

Yarışı 150'ye yakın medya mensubu izledi. İyi görüntü almak isteyen foto muhabirleri ve kameramanların trafik tabelalarına ve yol levhalarına çıkmaları ilginç görüntülere sahne oldu.

NOTLAR..

Köprüde kahvaltı

Halk koşusuna katılanlar özellikle Boğaziçi Köprüsü üzerinde ilginç görüntüler oluşturdu. Yanlarında getirdikleri yiyeceklerle köprüde kahvaltı yapanlar, satranç oynayanlar, gitar çalıp şarkı söyleyenler, köprü manzarasında romantik anlar yaşayanlar dikkat çekti. Kafasında top sektiren, tuttukları takımın formalarını giyen, türküler söyleyerek koşan katılımcılar, halk koşusuna renk kattı.

Herkese tişört

Halk koşusuna katılanlar, yarış sonunda madalya ve tişörtlerini Taksim Meydanı'nda aldı. Yarışı bitirenler, Taksim Meydanı'na konuşlanan minibüslerden, göğüs numaralarını vererek madalyalarını ve tişörtlerini aldı. Bu arada katılımcılar için belirli güzergahlarda su noktaları oluşturuldu. Taksim Meydanı'nda katılımcılar için 10 adet prefabrik tuvalet kuruldu.

Resmî fotoğrafçı

Bu yıl bir İngiliz firmasıyla yapılan anlaşmayla, organizasyona katılan herkesin fotoğrafları çekildi. Parkur boyunca görev yapan profesyonel spor fotoğrafçılarının çektiği resimler, maratona özel tasarımlar ile ''www.marathon-photos.com'' adresinde satışa sunulacak.

29.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  En coşkulu maraton

  Kenyalı atlet maratonda parkur rekoru kırdı

  Kırkpınar heyecanı Aydın'a taşındı

  Zico: Derbi ertelenebilir

  Şarköy'de Beşiktaş coşkusu yaşandı

  Kabze'nin golü yetmedi

  Kızıl yeniden G.Antep başkanı

  Erdoğan: F.Bahçe'yi Kadıköy'de yeneceğiz


 Son Dakika Haberleri