Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Terör suçlamaları tersine döndü

Suudi Arabistan Kralı Abdullah, İngiltere’yi, uluslararası terörizmle mücadelede yeterli çaba göstermemekle suçladı. Kral Abdullah, İngiltere’ye yapacağı ziyaret öncesinde BBC’ye verdiği demeçte, terörizmle mücadelenin, İngiltere gibi ülkelerin daha çok çaba göstermesini gerektirdiğini ve El Kaide terör örgütünün ülkesi için büyük bir sorun olmaya devam ettiğini söyledi.


Zebari: Sınırötesi, felâket getirebilir

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Türkiye’nin Kuzey Irak’a muhtemel sınır ötesi operasyonu düzenlemesinin ‘’felaketle sonuçlanabileceğini’’ öne sür

Irak’ta polis merkezinde intihar saldırısı

Irak’ın Bakuba şehrinde bir polis merkezinin içinde düzenlenen intihar saldırısında 25 polisin öldüğü, 16’sının yaralandığı bildirildi.


  Mesut Barzani: Savaş ilânı sayarız

The Times gazetesinden Deborah Haynes imzalı bir haberde Kuzey Irak’taki Kürt bölgesel hükümetinin lideri Mesut Barzani’nin Türkiye’ye yönelik uyarısına yer verilmiş:”Saldırmaları ya da herhangi bir hücumda bulunmaları, savaş ilanı sayılacaktır.”


  7 Türk denizci kayıp

Slovakya bandıralı kuru yük gemisinin Baltık Denizinde alabora olmasının ardından kaybolan 7 Türk denizciden birinin kadın olduğu belirtildi. AP ajansının haberine göre, batan gemide mahsur kaldıkları sanılan 1’i kadın 7 denizcinin kurtarılması için süren çalışmalar çerçevesinde kurtarma dalgıçlarının dün gece gemiyi aradıkları, bir şey bulamadıkları, aramayı bugün gün ışığında yeniden deneyecekleri belirtildi.


  Pakistan ordusundan Taliban avı!

Pakistan’ın kuzeybatısındaki Sıvat vadisinde güvenlik güçleriyle Taliban yanlısı militanlar arasında süren çatışmalarda 60 militanın öldüğü bildirildi.


  İsrail’den Rum Patrik atamasına onama

İsrail hükümetinin, 2 yıllık bir gecikmenin ardından, Rum Ortodoks Patrikhanesine Theopilus III’ün atanmasını onaylayacağı bildirildi.


  Bulgaristan’da Türklerin seçim zaferi

Bulgaristan’da yerel seçimlerin önceki gün yapılan ilk turunda üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu HÖH, büyük zafer elde etti.


  İsrail’e tepki

İsrail’in Gazze Şeridine akaryakıt sevkiyatı sağlayan Sufa geçiş noktasını kapatması, Avrupa Birliği ve insan hakları kuruluşlarınca eleştirildi.


  Dünyanın ilk WiMAX ağı Bahreyn’de

Dünyanın ilk bütün ülkeyi kapsayan WiMAX ağı internet hizmetinin Körfez ülkelerinden Bahreyn’de başladığı bildirildi.


  Kansere karşı konser

Amerikalı ve İngiliz rock şarkıcıları, kanser hastalığına dikkat çekmek için dünyanın en yüksek dağı Everest’in 5 bin 638 metre yüksekliğindeki Kalapathar tepesinde konser verdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri