Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Zebari: Sınırötesi, felâket getirebilir

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Türkiye’nin Kuzey Irak’a muhtemel sınır ötesi operasyonu düzenlemesinin ‘’felaketle sonuçlanabileceğini’’ öne sürdü. Zebari, BBC’ye verdiği demeçte, şu andaki krizin çok ciddî olduğunu ve Türkiye’nin durumun yatıştırılmasına yönelik önerilere ilgi göstermediğini iddia etti.

Türkiye’yi, terör örgütü PKK konusunda hiçbir şeyin durduramayacağını belirten Zebari, Türk ordusunun sınır bölgesine büyük çaplı takviyesinin daha geniş kapsamlı bir operasyon planladığı endişelerini doğurduğunu söyledi. Zebari, böyle bir adımın her iki ülkedeki istikrar için “yıkıcı sonuçları” olabileceğini savundu. Bunun tek taraflı bir karar olduğunu savunan Zebari, Irak hükümetinin ve halkının, dost bir komşu ülke tarafından egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün bozulduğunu görmemek için birlik olduğunu ifade etti. Türkiye’nin, Irak’tan terör örgütünün üst düzey üyelerini teslim etmesini istemesi konusundaysa Zebari, bunun yerine getirilmesi imkânsız bir istek olduğunu, örgüt üyelerinin kendi denetimlerinde olmadığını, dağlarda ve silâhlı olduklarını söyledi.

Bu arada, Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin yetkilisi Neçirvan Barzani, son zamanlarda terör örgütü PKK’nın “Türkiye’de yaptığı eylemlerin kabul edilemez olduğunu” söyledi.

Barzani, Irak’ın Erbil şehrinde Uluslararası Erbil Fuarının açılışı amacıyla düzenlenen törende, “Irak topraklarından Türkiye topraklarına yapılan eylemlerin kabul edilemez olduğunu” belirtti. “Son zamanlarda PKK’nın Türkiye içinde yaptığı eylemler kabul edilemez” diyen Barzani, “yılların kendilerine verdiği tercübeye dayanarak, bu tür sorunların savaş yoluyla değil, barış ve diyalogla çözülebileceğini” kaydetti. Türkiye’nin kendileri için önemli bir ülke olduğunu, dostluk ilişkilerini devam ettirmek istediklerini söyleyen Barzani, yaşanan sorunlarda da barış yöntemlerinin kullanılması gerektiğini ifade etti.

/ LONDRA

30.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terör suçlamaları tersine döndü

  Zebari: Sınırötesi, felâket getirebilir

  Irak’ta polis merkezinde intihar saldırısı

  Japon bakandan tuhaf gerekçe!

  Mesut Barzani: Savaş ilânı sayarız

  7 Türk denizci kayıp

  Pakistan ordusundan Taliban avı!

  İsrail’den Rum Patrik atamasına onama

  Bulgaristan’da Türklerin seçim zaferi

  İsrail’e tepki

  Dünyanın ilk WiMAX ağı Bahreyn’de

  Kansere karşı konser


 Son Dakika Haberleri