Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dağları bombalamaya devam

Şırnak’ta güvenlik güçlerince terör örgütü PKK mensuplarına yönelik başlatılan operasyonlar aralıksız sürüyor. Alınan bilgilere göre, Beytüşşebap ilçesi Beşağaç Köyü yakınlarında 7’si köy korucusu toplam 12 kişinin öldürülmesi ve Küpeli Dağı’nda 13 güvenlik görevlisinin şehit edilmesinden sonra başlatılan operasyonlar sürüyor.


Ali Babacan’a söyledi

İran devlet televizyonunun haberine göre, İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi (UYGK) Genel Sekreteri ve nükleer konulardaki başmüzakerecisi Said Celil

Laiklik mitingleri hüsranla bitti

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Cumhuriyet Mitingleri sonrasında beklentilerin hep hüsranla


  Dünyevîleşme dindarlığı bozuyor

Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz, iman hizmetinin insanları dindarlaştırdığını, dünyevîileşmenin ise dindarlaşmayı bozduğunu söyledi.


  AB’den ‘yerel yönetim’ desteği

İçişleri Bakanlığınca düzenlenen ‘’Türkiye’de Yerel Yönetim Reformu Uluslararası Konferansı’’ bugün başlayacak. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, iki gün sürecek konferansta, Türkiye’deki yerel yönetim mevzuatının uygulanmasının değerlendirileceği ve gelecek dönemde bu alanda yapılması gereken çalışmaların tartışılacağı kaydedildi.


  Türkiye, Doğu-Batı arasında önemli bir köprü

Almanya’nın Hamburg şahrinin Altona ilçesi Belediye Meclisi Hristiyan Demokrat Birlik Parti (CDU) Grubu Başkanı Uwe Szczesny, Türkiye’nin AB üyeliğinin büyük bir kazanç olacağını söyledi.


  Birlikten ayrılmak isteyen AB üyelerine yeşil ışık yandı

2004 ve 2007’deki genişlemelerden sonra AB vatandaşları arasında giderek artan hoşnutsuzluğa rağmen AB liderleri üyelik kriterlerini ağırlaştırmamaya karar verdi. ABHaber internet sitesinin haberine göre AB entegrasyonu çerçevesinde ilk defa üye devletlerin üyelikten ayrılma hakkına sahip olması yeni hukuki mekanizma ile söz konusu haline geldi.


  Alman partileri, AKP'nin ortak üyeliğini tartışıyor

Alman Birlik partileri (CDU/CSU) AKP’nin Avrupa Halk Partisi’ne (EVP) ortak üye olmasını tartışıyor.


  Avrupa'nın, Türkiye'ye ihtiyacı var

Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak, ‘’Avrupa’nın, 70 milyon nüfusu, eğitimli insanı ve 40 milyondan fazla genci ile bir fırsatlar ülkesi olan Türkiye’ye ihtiyacı var’’ dedi.


  Yargıda 2008 hedefi AB'ye uyum

Hükümetin 2008 Yılı Programı’na göre, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti gerekleri çerçevesinde yargılama sürecinin adil, hızlı, güvenli ve isabetli şekilde işlemesini sağlayacak hukuksal ve kurumsal düzenlemeler yapılacak.


  ‘AB, Rum tarafını çözüm için teşvik etmeli’

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk halkının hâlâ ambargo ve izolasyon altında kapalı bir toplum hayatına mecbur edilmesinin kabul edilemez bir tutum olduğunu vurguladı.


  İmam hatiplilere üniversiteye giriş sözü

Hükümetin 2008 Yılı Programı’nda, üniversitelere giriş sınavının uygulanma biçimiyle ilgili yeni yöntemler geliştirileceği, ÖSS’de tekrarlanan başvuruların azaltılması amacıyla üniversiteler ve programlar arasındaki geçişlerin esnek hale getirileceği bildirildi.


  Denizli’de şiddetli deprem

Denizli’de 5.1 büyüklüğünde şiddetlice bir deprem meydana geldi. Depremde birkaç evde ağır hasar meydana geldi, bazı evlerin duvarlarında da çatlaklar oluştu.


  Rumeli Camiinin musluklarını çaldılar

Düzce’nin Aziziye Mahallesi’nde bulunan Rumeli Camii’nin 17 tane musluğu çalındı.


  Telekom hatları kesildi

Küçükçekmece’de Türk Telekom’a ait fiberoptik kabloların zarar görmesi sonucu 55 bin telefon ve internet kullanıcısı 11 saat boyunca hizmet alamadı.


  Kaçkar Dağları kontrol altına alınacak

Rize’nin Çamlıhemşin ile Artvin’in Yusufeli ilçesi sınırları içinde yer alan Kaçkar Dağları Millî Parkının Uzun Devreli Gelişim Planı ile kontrol altına alınacağı bildirildi. Rize İl Çevre ve Orman Müdürü Sabit Kandemir, 1994 yılında millî park ilân edilen ve 51 bin 550 hektar alanı kapsayan Kaçkar Dağları Millî Parkı’nın en önemli sorunlarının başında parkın çok sayıda girişi bulunması geldiğini belirtti.


  2 kaza: 6 ölü, 6 yaralı

Tokat ve İstanbul’da meydana gelen trafik kazalarında 6 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.


  Eğitime ek ödenek talebi

Milli Eğitim Bakanlığı, derslik yapımı, okulların depreme dayanıklılığının artırılması ve taşınabilir eğitim binaları için gelecek yıl 250 milyon YTL ek ödenek talep ediyor.


  “Mobil anaokulu” Ankara’da

Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) varoşlardaki çocuklara okul öncesi eğitimi vermek amacıyla 4 yıl önce başlattığı ‘’mobil anaokulu’’ projesi, Ankara Sincan’da da uygulanacak.


  ‘Dur’ ihtarına uymayınca

Muğla’nın Datça ilçesinde, kaçakları taşıyan minibüs jandarmanın ‘’dur’’ ihtarına uymayınca açılan ateşte 2 kaçak yaralandı, operasyonda 14 kaçak yakalandı.


  Hava değişimine dikkat

Trabzon Doğum ve Çocuk Bakımevi Başhekimi Uzman Dr. İsmail Topal, mevsim değişikliklerinin, özellikle çocuklarda enfeksiyona zemin açan etkenleri tetiklediğini söyledi.


  Düzensiz beslenme, sağlığı tehdit ediyor

Fast food türü gıdaların yüksek ısıda pişirme tekniği ile pişirildiği için tabiî yağların içeriğinde kimyasal değişikliğe yol açtığı ve bu durumun, başta kalp ve damar rahatsızlıkları olmak üzere birçok hastalığa yol açtığı bildirildi.


  Türkiye, yetimlere sahip çıktı

Geçtiğimiz günlerde rahiplerin 45 yıldır ülkeyi demir yumrukla yöneten cuntaya karşı başlattığı protesto yürüyüşüyle dünya gündemine gelen Burma’da Arakanlı Müslümanların maruz kaldıkları insan hakları ihlâlleri görmezden geliniyor.


  Google’dan Cumhuriyet sürprizi

İnternet arama motoru Google, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 84. yıldönümü sebebiyle ana sayfasına Türk bayraklı logo koydu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri