Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Cari açık artacak

Yıl sonunda 36,4 milyar dolara ulaşması beklenen cari açığın 2008 yılında 39,2 milyar dolara yükselmesi ve GSMH’ye oranının yüzde 7,5’e çıkması öngörülüyor. Kamu kesimi sabit sermaye yatırımlarının 2008 yılında reel olarak yüzde 3,9 oranında azalacağı, özel kesim sabit sermaye yatırımlarının ise reel olarak yüzde 8,5 artacağı düşünülüyor.


Petrolde yeni rekor

Uluslararası piyasalarda ABD hafif (Batı Teksas tipi) petrolünün varil fiyatı 93 doları aşarak yeni bir rekor kırdı.

Savunma harcamalarında Orta Doğu’da 4'üncüyüz

Türkiye, savunma harcamaları açısından, Orta Doğu’daki 10 ülke arasında dördüncü, Avrupa ülkeleri arasında da beşinci sırada bulunuyor.


  İran’la elektrik anlaşması 7 Kasım’da imzalanacak

Türkiye ile İran arasında, elektrik iletim hatlarının yapımına ilişkin ön anlaşma, 7 Kasım 2007 tarihinde Ankara’da imzalanacak.


  İkinci ele bir yıl garanti

Eski teknolojiye sahip ikinci el araçların piyasadan çekilmesini sağlayacak teşvik sisteminin getirilmesini bekleyen otomotiv sektöründe, pazardan toplanacak ikinci el otomobillerin yenilenerek piyasaya sunulması planlanıyor.


  Türk firmasından Sudan'a köprü

- Sudan’ın Başşehri Hartum’da Nil nehri üzerinde Türk firması Yapı Merkezi tarafından bir köprünün temeli atılırken, bir köprü de hizmete açıldı.


  1 milyon 885 bin aileye kömür dağıtıldı

Fakir ailelere yapılan kömür yardımının programa uygun sürdürüldüğü ve planlanan sürede dağıtım işlemlerinin gerçekleştirileceği bildirildi.


  Prim indiriminin getirisi götürüsünden fazla

Hükümetin, istihdam artışına katkı için düşündüğü SSK primlerinden 5 puanlık indirim, 2007 malî dengelerinde ortaya çıkan sıkıntı sebebiyle ötelenirken, bu uygulamanın yol açacağı gelir kaybının, kayıt dışı çalışanların kayda alınması yoluyla elde edilebilecek gelirin yanında sembolik kaldığı belirlendi.


  Özelleştirme rüzgârı hızlı esecek

Özelleştirme uygulamalarının 2008-2010 döneminde tüm hızıyla sürmesi öngörülürken, halka arz yöntemine öncelik verilecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri