Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İkinci ele bir yıl garanti

Eski teknolojiye sahip ikinci el araçların piyasadan çekilmesini sağlayacak teşvik sisteminin getirilmesini bekleyen otomotiv sektöründe, pazardan toplanacak ikinci el otomobillerin yenilenerek piyasaya sunulması planlanıyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Toyotasa Genel Müdürü İbrahim Orhon, piyasada çok fazla sayıda, eski teknolojiyle üretilmiş, zaman içinde bakımları da düzenli yapılamadığı için çevre kirliliği oluşturan araç bulunduğunu belirtti. Piyasanın yüzde 70’inin bu araçlardan oluştuğunu ifade eden Orhon, bunları AB ülkelerinde olduğu gibi pazardan çekip, yerine yeni teknolojiyle üretilmiş araçlarla değişimini sağlayabilecek bir teşvik sistemi getirilmesi için bakanlık düzeyinde girişimlerde bulunduklarını bildirdi.

Orhon, bu süreçte Avrupa’da olduğu gibi ikinci el araçların da değerlendirilmesi için bir proje yürüttüklerini, bu kapsamda, ikinci el otomobillerinin güvenle alınabilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti: ‘’Bu konuyla ilgili çalışmalarımızda son aşamaya geldik. Yakın bir gelecekte bunu duyuracağız. İkinci el araçları elden geçirip, yenileyeceğiz. Her parçası kontrol edilecek. Tamamen incelenmiş olarak, 160 noktada kontrol yapacağımız ikinci el araçları, yeni otomobil gibi 1-2 yıl garantili olarak piyasaya sunacağız.’’

/ ADANA

30.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Cari açık artacak

  Petrolde yeni rekor

  Savunma harcamalarında Orta Doğu’da 4'üncüyüz

  Gazi maaşlarına 2008’de yüzde 6 zam

  İran’la elektrik anlaşması 7 Kasım’da imzalanacak

  İkinci ele bir yıl garanti

  Türk firmasından Sudan'a köprü

  1 milyon 885 bin aileye kömür dağıtıldı

  Prim indiriminin getirisi götürüsünden fazla

  Özelleştirme rüzgârı hızlı esecek


 Son Dakika Haberleri