Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

2008 yılı zor geçecek

ASO Meclisi Başkanı Nurettin Özdebir, “Görünen o ki 2008 yılı da zor geçecektir’’ dedi. Özdebir, bu zorlukları hafifletmek için, AKP’nin hem seçim bildirgesinde hem de hükümet programında yer alan, 2008 yılında işveren sosyal güvenlik primi payında beş puanlık indirim sözünü, fazla geciktirilmeden gerçekleştirilmesini beklediklerini söyledi.

Olağan aylık toplantısını yapan ASO Meclisi terörle ilgili aldığı kararda, terör örgütünün son haftalarda gerçekleştirdiği saldırıları ve Türkiye’nin müttefiki olan ülkelerin bu saldırılar karşısındaki kayıtsızlıklarını nefretle ve şiddetli kınadı.

Toplantıda yaptığı konuşmada ekonomideki gelişmelere de değinen ASO Başkanı Nurettin Özdebir, dışa açık bir serbest piyasa ekonomisindeki en önemli fiyatın, o ülkenin parasının fiyatı olduğunu, eğer o fiyat yanlış olursa tüm diğer fiyatlarında yanlış olacağını anlattı. Eğer tüm diğer fiyatlar yanlış olursa düşük kurla enflasyonda sağlanan düşüşün kalıcı olacağının nasıl garanti edilebileceğini soran Özdebir, ‘’2006 Haziranında küresel piyasalarda yaşanan çalkantılar sonrasında, enflasyonda meydana gelen yükseliş bu kaygımızı beslemektedir’’ dedi.

Küresel piyasalardaki belirsizliğin devam tetiğini belirten Özdebir, artan cari işlemler açığının Türk ekonomisinin küresel piyasalarda meydana gelebilecek çalkantılara karşı dayanıklılığını azalttığını bu konuda mutlaka tedbirler alınması gerektiği kaydetti.

“Görünen o ki 2008 yılı da zor geçecektir’’ diyen Özdebir, bu zorlukları hafifletmek için, AKP’nin hem seçim bildirgesinde hem de hükümet programında yer alan, 2008 yılında işveren sosyal güvenlik primi payında beş puanlık indirim sözünü, fazla geciktirilmeden gerçekleştirilmesini beklediklerini söyledi. Konuşmasında Merkez Bankası politikalarına da değinen Özdebir, Merkez Bankasının YTL’deki değerlenme karşısındaki tutumunun enflasyonla mücadeleye zarar verecek boyutlara ulaştığını da kaydetti.

/ ANKARA

31.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2008 yılı zor geçecek

  Düşük kur, yüksek faiz tam bir testere

  FED yine faiz indirecek

  TİM: Rahat uyumak isteyen yüksek faizi ödetmez

  2008’de 12,5 milyar dolar borç ödeyeceğiz

  Beyaz eşya ihracatı yüzde 14 arttı

  Gıda güvenliği konferansları sona erd

  Hisarcıklıoğlu: Elektriğe çözüm özelleştirme

  Turizm gelirleri artıyor

  9 kg’lık şeker pancarı üretildi


 Son Dakika Haberleri