Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Hisarcıklıoğlu: Elektriğe çözüm özelleştirme

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, AKP’nin seçim vaatlerinde ve hükümet programında yer alması gerekçesiyle SSK primlerinin indirilmesini beklediklerini kaydetti.

Hisarcıklıoğlu, “Asgari ücret üzerindeki vergi yükü en yüksek olan ülkeyiz. Dünya birincisiyiz. Toplam istihdamın üzerindeki vergi yükü yüzde 42,2 ile OECD birincisiyiz. Eğer Türkiye gelişecek, zenginleşecekse ve rekabet şansını devam ettirecekse bizim rakiplerimiz ile eşit şartlara sahip olmamız lazım. Seçimler öncesi verilen vaat doğrudur bunun da gerçekleşmesini umuyorum, bekliyorum” dedi.

Hisarcıklıoğlu, konut ve sanayi kesimi için farklı oranlarda uygulanması öngörülen elektrik zammına ilişkin olarak şimdiye kadar süregelen uygulamanın hatalı olduğunu, elektrik piyasasında özelleştirmelerin gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Hisarcıklıoğlu, “Bugün kayıp ve kaçak oranlarımız elektrikte yüzde 20’ler seviyesinde. Eğer bugün dağıtım şebekeleri özel sektörün elinde olsaydı yani enerji piyasasını liberalleştirebilseydik bugün kayıp ve kaçak oranlarını konuşmuyor olacaktık. Çünkü kayıp ve kaçak direkt olarak o işletmeyi alanın elinde kalacaktı. O zaman bizim bu yüzde 20’yi indirmemizle beraber otomatikman elektrik zammını bugün konuşmayacaktık. Eğer elektrik zamlarını konuşmak istemiyorsak rekabete açmamız lazım ve hizmetin önünü açmamız lazım” şeklinde konuştu.

/ İSTANBUL

31.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2008 yılı zor geçecek

  Düşük kur, yüksek faiz tam bir testere

  FED yine faiz indirecek

  TİM: Rahat uyumak isteyen yüksek faizi ödetmez

  2008’de 12,5 milyar dolar borç ödeyeceğiz

  Beyaz eşya ihracatı yüzde 14 arttı

  Gıda güvenliği konferansları sona erd

  Hisarcıklıoğlu: Elektriğe çözüm özelleştirme

  Turizm gelirleri artıyor

  9 kg’lık şeker pancarı üretildi


 Son Dakika Haberleri