Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Lincoln'ü nasıl transfer ettim?

Galatasaray Kulübü Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Brezilyalı futbolcunun transferinde kulübe 3.8 milyon Avro kazandırdığını açıkladı.

Galatasaray Kulübü Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, ligdeki şampiyonluk yarışının son yıllarda olduğu gibi yine Fenerbahçe ile Galatasaray arasında geçeceğini, sonuçta kendilerinin şampiyon olacağını iddia etti. Feldkamp'ı takımın başına getirme süreçlerinin uzun olduğunu kaydeden Sezgin, ''Feldkamp ismi daha lig bitmeden çok öncesinden belli olmuştu. Bir de Feldkamp'ın bu teklife hemen atladığı düşünülüyor. Aslında onu ikna sürecimiz uzun oldu'' dedi.

EN SON FELDKAMP BİLDİ

Lincoln'un transferinin, Feldkamp'ın isteği doğrultusunda mı gerçekleştiği sorusu üzerine Sezgin, şunları söyledi: ''Hayır. Feldkamp'ın Lincoln'ün transferinin en sonunda haberi oldu. Çok açık söyleyeyim, geçen sene devre arasında kafamda üç isim vardı, Juninho, Lincoln ve Riquelme. Bunlardan biri olacaktı, Lincoln oldu. Bugün iyi ki de Lincoln olmuş diyorum.''

10 MİLYON AVRO İSTEDİLER

Lincoln'ün Galatasaray'a transferini anlatan Sezgin, kulübünün ilk olarak 10 milyon avro istediğini belirterek, şöyle devam etti: ''En son 8 milyon avro olur dediler. Biz de Adnan Polat ve Haldun Üstünel'le masadan kalktık. Sonra otele döndük. Uçak saatini beklerken Lincoln'ün menajeri aradı ve 'Lincoln Brezilya'da ben oraya gidiyorum' dedi. Döndüm Adnan Polat'a, 'Ben Brezilya'ya gidiyorum, bu iş ancak bizim çocuğu ikna etmemizle hallolur' dedim ve hemen uçak biletini ayarlayarak Brezilya'ya gittim ve orada Lincoln'e Almanya'da hiçbir zaman bulmayacağı atmosferi Galatasaray'da yaşayacağını anlattım.

5 MİLYON AVROYA İNDİRDİK

Son gün elini kalbine götürerek 'Ben artık Galatasaraylıyım' dedi. Sonrasında kulübüne telefon açtı ve bana da dinletti. Andres Müller'e dedi ki 'Bir daha beni veya menajerimi aramayın. Ben bu saatten itibaren Galatasaraylıyım. Ya da futbolu bırakıyorum.' Bana göre o gün o telefonla transfer bitti. Bunun üzerine yeniden kulübe gittik ve bonservis bedelini bir kez daha konuştuk. 10 milyon avrodan 5 milyon avroya kadar indirdik ve imzayı attık. Benim hiç hesapta yokken Almanya'dan Brezilya'ya gitmem, kulübe sadece bu transferden 3.8 milyon avro tasarruf sağladı. Lincoln'ün bize dört yıllık maliyeti, yaklaşık 13 milyon avro. Peki size sormak isterim, böyle bir futbolcunun menajerine ne kadar komisyon verilmiş olabilir? 300 bin avro. Bağıra çağıra 300 bin avroya indirdik ki, bu çok komik bir rakam.''

31.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Derbiye erteleme yok

  Futbolda gözler Türkiye Kupası'na çevrildi

  Lincoln'ü nasıl transfer ettim?

  Korkmaz: 2 yılda 10 yıl yaşlandım

  Romen boksörlere hırsızlık suçlaması

  Yasemin İtalya'da ilk galibiyeti tattı

  Efes, Milano'yu konuk ediyor

  Görkemli Avrasya


 Son Dakika Haberleri