Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Sabotaj gibi

İki muhalefet partisinin en fazla kullandığı temalar, Türkiye’nin terörle mücadelesine sabotaj niteliğindedir.

Temalardan biri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’taki Kürtleri de hedef alması yönünde.

Bu zaten Türkiye’nin operasyonuna karşı çıkan dünya güçlerinin itiraz noktalarından biri.

Kuzey Irak’ta Türk Silahlı Kuvvetleri ile Barzani-Talabani’nin peşmerge güçleri arasında çıkacak çatışmalar ister istemez Amerikan askerlerini de işin içine sokacak ve kıvılcım yangına dönüşecektir.

MHP ve aynı çizgideki CHP sürekli olarak bunu tekrarlayarak Türkiye’nin terörle mücadele çerçevesindeki girişimlerine zarar veriyor.

Bu korkunun kaçınılmaz devamı da çatışmaların Kuzey Irak’tan taşması ve bir Türk-Kürt savaşına dönüşmesidir.

Yine aynı parti ve çevreler, terörü lanetleme gösterilerini bu çatışmayı bir an önce başlatmak amacıyla kullanma hevesinde olmuşlardır. Nitekim MHP Genel Başkanı, parti örgütünü bu konuda uyarmak gereği duymuştur.

Kuzey Irak topraklarında başlamış ve Türk topraklarına şöyle ya da böyle sıçramış bir Türk-Kürt savaşını en çok isteyen herhalde PKK’dır. Böyle bir durumda PKK kendi varlık nedenini bütün dünyaya karşı haklı göstermenin gerekçelerini elde etmiş olacaktır.

***

CHP Genel Başkanı’nın ağzından tekrarlanan bir başka tema da Türkiye’nin güney sınırının bugünkü yapısının ülke güvenliğini sağlama açısından büyük sorun yarattığı ve “fiili sınırın” buna göre yeniden düzenlenmesi meselesidir.

Bu görüş tekrarlandıkça yine Türkiye’nin sınır ötesi operasyon ile bir taşla üç kuş vurma niyetinde olduğu kuşkuları yayılıyor.

Kuzey Irak’a girmişken Türkiye’nin güney sınırını fiilen değiştirme girişimi ile Kuzey Irak’ta bir bağımsız Kürt devleti oluşması sürecini askeri yöntemlerle baltalamaya dönük hevesler bugün Türkiye’yi uluslararası alanda en fazla zora sokan konulardır.

***

Türkiye terör sorununu ilk kez bu kadar güçlü bir şekilde dünyaya anlatabilmiştir. Ama MHP ve CHP gibi radikal sağ siyaset izleyen partilerin popülizm adına savaşçı pozisyon almaları şu anda Türkiye’nin haklı davasına sabotaj niteliğindedir.

Türkiye savaş istemiyor, savaşı durdurmak istiyor. Bu temel unsurun dışına çıkan her kışkırtma sabotajdır.

Vatan, 31.10.2007

Okay GÖNENSİN

01.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hamaset mi, strateji mi?

  Sabotaj gibi

  Dağlıca olayı: Bu pilav daha çok su kaldırır

  İlerlememe raporu!

  Medyanın büyük sınavı...


 Son Dakika Haberleri