Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Başbakanlık bütçesi 1 milyar 666 milyon YTL

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, 2008 mali yılı bütçesinde, transferler dahil Başbakanlık bütçesinin 1 milyar 666 milyon YTL olarak belirlendiğini açıkladı.

Ekren, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen, Başbakanlık Merkez Teşkilatı, MGK Genel Sekreterliği ve MİT Müsteşarlığının 2008 yılı bütçeleri üzerinde yaptığı konuşmada, önce Başbakanlık bütçesi hakkında bilgi verdi. Nazım Ekren, Başbakanlıkta alınması hedeflenen sonuçları; kamu kesiminin yapısal ve noktasal olarak iyileştirilmesi, hükümet önceliklerinin gerçekleştirilmesine yönelik koordinasyonun daha etkili kılınması, AB müzakerelerinde izleme ve yönlendirme yapısı içinde kaydadeğer ilerlemelerin sağlanması olarak sıraladı. Ekren, MİT Müsteşarlığına 423 milyon 557 bin YTL, MGK’ya ise 11 milyon 36 bin YTL ödenek ayrıldığını belirtti.

Başbakanlık merkez teşkilatının 2008 yılı bütçesinin 320 milyon 976 bin YTL olduğunu kaydeden Ekren, bu rakamın 53 milyon YTL’sinin personel giderleri, 4 milyon YTL’sinin de sosyal güvenlik için ayrıldığını kaydetti. Ekren, transferler dahil Başbakanlık bütçesinin 1 milyar 666 milyon YTL olarak belirlendiğini kaydederek, bunun en önemli kısmını 682 milyon YTL ile cari transferlerin, 694 milyon YTL ile de sermaye transferlerinin oluşturduğunu bildirdi.

Nazım Ekren, Atatürk Kültür, Dil, Tarih Yüksek Kurumu bütçesinin 8 milyon YTL, TÜBİTAK’ın 837 milyon YTL, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün 388 milyon YTL, TİKA’nın 44 milyon YTL, GAP’ın 24 milyon YTL olarak belirlendiğini söyledi.

/ ANKARA

01.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu faizle gitmez

  TİM: Sıcak parayı soğutmalıyız

  İşsizlik biterse terör de biter

  Rusya’da faizsiz yatırım imkânı

  Ekmekte fiyat artışı sun’î

  Eurodizel’e 5 YKr zam

  Başbakanlık bütçesi 1 milyar 666 milyon YTL

  Ekmek zammına boykot çağrısı

  GAP yatırımcı bekliyor

  Piyasalarda petrol endişesi

  Media Markt Eskişehir’de açıldı

  Bank Asya Alanya Şubesi açıldı

  Rekabette 6 basamak yükseldik

  Emeklilere aylık uyarısı


 Son Dakika Haberleri