Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Sanal Mevlânâ turuna yoğun ilgi

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı grupta semazen olarak görev yapan Mehmet Emin Holat’ın kurduğu internet sitesinde yer alan, sanal Mevlânâ Müzesi turu büyük ilgi görüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu semazeni Mehmet Emin Holat’ın girişimleriyle açılan ‘’www.semazen.net’’, bir ilke imza atarak, daha önce Ayasofya Müzesi’nde kullanılan fotoğraflama tekniğini Mevlânâ Müzesi için uyguladı.

Mevlânâ Müzesinin, çok geniş açı objektifle çekilmiş fotoğraflarının özel bir teknikle birleştirilmesiyle, sanal ortamda 360 derece gezilebilmesine imkân tanıyan sistemin vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü belirten Holat, ‘’Ayasofya Müzesi’ni bu özel teknikle fotoğraflayan ekiple bağlantı kurup, ücretini ödeyerek biz de Mevlânâ Müzesi’ni fotoğraflattık. Daha sonra internet sitemizde yayına verdik’’ dedi.

Mevlânâ Müzesi’nin sanal olarak gezme hizmetinin Kültür ve Turizm Bakanlığının internet sitesinde bile bulunmadığını anlatan Holat, şunları kaydetti:

‘’Sanal tur, sitemizi ziyaret edenlere 22 ayrı noktadan, müzenin içindeymiş gibi sanal ortamda 360 derece izleme olanağı sunuyor. Yurt dışında olduğu için ya da imkân bulamadığı için müzeye gelemeyenlerin de müzeyi sanal ortamda gezip görebilmesini amaçladık’’

Siteyi ziyaret edenlerin sanal müze turuna büyük ilgi gösterdiğini anlatan Holat, ‘’Tepkiler çok güzel. Siteyi ziyaret edenler ziyaretçi defterine, ‘Gelme imkânı bulamamıştık, müzeyi gezdirdiğiniz için teşekkür ederiz’ şeklinde mesajlar yazıyorlar’’ diye konuştu.

/ KONYA

01.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sanal Mevlânâ turuna yoğun ilgi

  Gölge oyunu ustaları Bursa’da buluşuyor

  Kısa filmler yarışıyor

  Aytmatov kitabında Elazığ’dan bahsedecek

  Oh My God’ın Türkiye kısmı tamamlandı

  Kubbe sergisi Dolmabahçe’de

  IRCICA’dan Seyru Zaman sergisi

  Demokrat Hukukçular toplanıyor


 Son Dakika Haberleri