Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Terör haberleri abartılmamalı

Selçuk Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Gökçe, medyada hiçbir sınırlama olmadan gelişi güzel verilen terör haberlerinin, toplumda bir acziyet duygusu oluşturduğunu, bunun da ilerde etnik milliyetçiliğin oluşmasına zemin hazırladığını söyledi.


Erdoğan: Taslağı yakında açıklayacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anayasa taslağıyla ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, “Önümüzdeki günlerde taslağımızı kamuoyuna açı

Taslak Meclise 2008'in ortalarında gelir

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, iktidar partisi olarak kamuoyuyla paylaşılan bir anayasa değişikliği paketi bulunmadığını belirterek, ‘’Ama çok yakın


  Erdoğan, ABD’den sonra İtalya’ya gidecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyaretinin ardından 7-8 Kasım tarihlerinde İtalya’ya resmî bir ziyarette bulunacak.


  Toptan: ABD ile ortak operasyon ihtimali var

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye’nin yıllardan bu yana bölücü terör örgütü PKK’ya karşı mücadele ettiğine işaret ederek, “Artık sabrımız tükendi” dedi. Toptan, ABD ile ortak bir operasyon yapma ihtimalinin bulunduğunu da kaydetti.


  CHP’de PM toplantısı yine yapılamadı

CHP’de yönetime muhalif 18 üyenin ikinci kez başvurusu üzerine yapılan olağanüstü toplantı çağrısı, gerekli katılım sağlanamadığı için yine sonuçsuz kaldı.


  Hava sahasını kapatma talimatı yok

Ulaştırma Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne Türk hava sahasının Kuzey Irak’a yönelik uçuşlara kapatılması yönününde herhangi bir talimat gelmediği öğrenildi.


  Talabani soruşturmasına özel savcı

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani hakkında “Devlet birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma suçuna iştirak”ten başlatılan soruşturmayı özel yetkili bir savcının yürüteceği bildirildi.


  İnönü’nün cenazesi geliyor

Eski başbakan yardımcılarından Prof. Dr. Erdal İnönü için yarın TBMM’de devlet töreni düzenlenecek. İnönü’nün cenazesi, 4 Kasım Pazar günü İstanbul’da toprağa verilecek.


  Bu yıl çocuklara 5’li aşı yapılacak

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, bu yıl içinde çocuklara yan etkisi daha az olan ve içinde difteri, tetanos, boğmaca, çocukluk çağı menenjit ve çocuk felci aşılarının bulunduğu 5’li aşı uygulanmaya başlanacağını bildirdi.


  Diyanet İşlerinden, diğer kurumlara bin 978 atama

Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, 58, 59 ve 60. Hükümetler döneminde Diyanet İşleri Başkanlığı emrinde çalışmakta iken, diğer kurumlara yatay geçiş yoluyla bin 978 personelin ayrıldığını belirtti.


  Yerel yönetimler daha etkin

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ‘’Küresel köy haline gelen dünyada yerel yönetimler artık merkezi yönetimlerden çok daha etkin bir noktada’’ dedi.


  Vergi bilinci “okul döneminde” aşılanacak

Gelir İdaresi Başkanlığının, öğrencilerde ‘vergi bilincini’ geliştirmek amacıyla düzenlediği vergi konulu resim, şiir ve afiş yarışmaları için başvurular başladı. Öğrenciler, hazırladıkları eserleri 31 Aralık 2007 tarihine kadar okul müdürlüklerine teslim edecek.


  Okumuyoruz, seyrediyoruz

Türkiye her bin kişiden 1’inin kitap okuduğu bir topluma sahipken, en çok TV izleyen ülke olan ABD’nin önüne geçerek dünya birincisi oldu. Samsun Yazarlar Eğitim ve Kültür Derneği (SAY-DER) Başkanı Ahmet Seven, “Dünyada kitap okumada sonuncu televizyon izlemede ilk sıradayız” dedi.


  Şiddeti teşvik ediyor

Radyo Televizyon Üst Kurulu İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Nurullah Öztürk, tv’lerdeki şiddet görüntülerinin çocuklarda şiddete karşı duyarsızlık, şiddeti çözüm aracı olarak görme, şiddeti meşrûlaştırma gibi hareketler ortaya çıkardığını söyledi.


  Kardeşlik çağrısında ısrarcı olmalıyız

Mazlumder Ankara Şube Başkanı Ümit Mert, “Kin, kan ve katliâm üzerine kurulu planları bozmak için bu çağın en büyük başkaldırısı olan kardeşlik çağrısında ısrarcı olmalıyız” dedi.


  Sivil savunma seminerine katılan olmadı

Birinci derece deprem kuşağı üzerindeki Muğla’nın Milas ilçesinde, Sivil Savunma Müdürlüğünce, sivil savunma mükelleflerine ve gönüllü vatandaşlara yönelik planlanan eğitim seminerlerine katılım olmadı.


  Kasım'ın ilk yarısı yağışlı

Kasım ayının ilk yarısında kuzey, iç ve batı bölgelerde yağışlı sistem geçişlerinin öngörüldüğü bildirildi.


  TEMA: Suyunu boşa harcama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TEMA Vakfı iş birliğiyle, küresel ısınma ve iklim değişikliğine karşı su tasarrufuna çağrıda bulunan ‘’Suyunu Boşa Harcama’’ kampanyasına özel sektörden de destek geldi.


  100 bin kişiye 33 eczacı düşüyor

Türk Eczacıları Birliği verilerine göre, Türkiye’de 2006 yılı itibariyle yaklaşık 27 bin eczacı bulunduğu belirtildi.


  Burs belgelerinin teslim süresi doluyor

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, kurumdan 2007-2008 öğretim döneminde burs, öğrenim ve katkı kredisi almak üzere başvuruda bulunan öğrencilerden, belge vermesi gerekenlerin belgelerini, 9 Kasım 2007 tarihine kadar teslim etmeleri gerektiğini bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri