Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kardeşlik çağrısında ısrarcı olmalıyız

Mazlumder Ankara Şube Başkanı Ümit Mert, “Kin, kan ve katliâm üzerine kurulu planları bozmak için bu çağın en büyük başkaldırısı olan kardeşlik çağrısında ısrarcı olmalıyız” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın Ankara’ya ziyaretini protesto etmek amacıyla düzenlenen eylemde konuşan Mazlumder Şube Başkanı Mert, Rice’nin Irak işgalinde ve çok sayıda saldırıda imzası bulunduğunu ve uluslararası hukuk açısından savaş suçlusu sayıldığını belirterek, “Bizler misafirperverlikle katil severlik arasındaki farkı çok iyi biliriz” dedi.

Ankara’ya gelecek olan Condoleezza Rice’a verilecek en güzel cevabın ABD’nin lojistik destek için kullandığı üsleri kapatmak olduğunu belirten Mert, şöyle konuştu: “Son zamanlarda gerçekleştirilen terör eylemleriyle ‘ocaklara ateş’ düşmüşken, bu ateşten daha büyük acılar çıkartmak isteyenlere karşı durmalıyız. Sürekli düşmanlıkların icat edildiği bir ortamda huzurdan, barıştan, insanlıktan bahsetmek mümkün değildir. Rice, ABD silahlarının PKK’ya nasıl verildiğini açıklayacak mıdır bilemeyiz, ama onun elini sıkacak yetkililer sadece elleri kanlı değil, kanla beslenen biriyle muhatap olduklarını bilmeliler. Savaş pazarlıkları yapmak için Ankara’ya gelecek olan Rice’a verilecek en iyi cevap, başta İncirlik Üssü olmak üzere ABD’nin lojistik destek için kullandığı diğer hava ve deniz limanlarını kapatmak olmalıdır.”

Böyle zamanlarda kardeşlik çağrısı yapılması gerektiğini belirten Mert, “Kin, kan ve katliam üzerine kurulu planları bozmak için bu çağın en büyük başkaldırısı olan kardeşlik çağrısında ısrarcı olmalıyız. Türlü hesapların yapıldığı, bu sebeple emperyalistlerin sürekli insanlarımızı çatıştırdığı bölgemizde kardeşlik gibi soylu fikirleri hep bir ağızdan dillendirelim. Çünkü Bosna’yı, Tahran’ı, Bağdat’ı, Şam’ı, Kahire’yi, Kudüs’ü; İstanbul’a, Ankara’ya, Diyarbakır’a kardeş yapmazsanız elbette Washington’un, Londra’nın, Tel Aviv’in kanlı planlarının parçası olursunuz” diye konuştu.

Cemil YÜZER / ANKARA

02.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terör haberleri abartılmamalı

  Erdoğan: Taslağı yakında açıklayacağız

  Taslak Meclise 2008'in ortalarında gelir

  Danıştay’dan hükümetin itirazına ret

  Erdoğan, ABD’den sonra İtalya’ya gidecek

  Toptan: ABD ile ortak operasyon ihtimali var

  CHP’de PM toplantısı yine yapılamadı

  Hava sahasını kapatma talimatı yok

  Talabani soruşturmasına özel savcı

  İnönü’nün cenazesi geliyor

  Bu yıl çocuklara 5’li aşı yapılacak

  Diyanet İşlerinden, diğer kurumlara bin 978 atama

  Yerel yönetimler daha etkin

  Vergi bilinci “okul döneminde” aşılanacak

  Okumuyoruz, seyrediyoruz

  Şiddeti teşvik ediyor

  Kardeşlik çağrısında ısrarcı olmalıyız

  Sivil savunma seminerine katılan olmadı

  Kasım'ın ilk yarısı yağışlı

  TEMA: Suyunu boşa harcama

  100 bin kişiye 33 eczacı düşüyor

  Burs belgelerinin teslim süresi doluyor


 Son Dakika Haberleri