Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İhracatta yeni rekor

Türkiye İhracatçılar Birliği, Ekim ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 37,13 artarak 9 milyar 702 milyon 817 bin dolara yükseldiğini açıkladı. Bu, TİM kayıtlarına göre yeni rekor seviyeyi oluşturuyor.


Benzin ve motorine zam

95 oktan kurşunsuz benzin ve motorinin pompa fiyatları litrede 5’er YKr arttı. Yeni ayarlamayla Ankara ve İzmir’de 95 oktan kurşunsuz benzinin litre

Kredi borçları artıyor

Kredi kartı borcunu ödemeyenler ile gecikmeli ödeyenleri gösteren negatif nitelikli ferdi kredi ve kredi kartları sisteminde yer alan kişi sayısı Eylü


  IMF’ye borcumuz 7, 7 milyar dolara geriledi

Türkiye’nin, Uluslararası Para Fonuna (IMF) olan borcu, Eylül sonu itibariyle 7 milyar 766 milyon dolara geriledi. Türkiye’nin IMF’ye borcu 2006 sonunda 10 milyar 762 milyon dolar idi.


  Çağlayan’dan genç işsizlere müjde

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, istihdama katkı sağlayan işletmelere 40 bin YTL destek kredisi vereceklerini söyledi.


  Kiler, İstanbul Sapphire’yi tanıttı

Kiler Holding’in, gayrimenkul sektöründe 2 yıl içinde gerçekleştireceği 750 milyon dolarlık yatırımın ilk adımı olan İstanbul Sapphire, 2009 yılında tamamlanacak.


  Ulaştırma Oscar'ı Has Turizm'e

Has Turizm, Kremlin Sarayı’nda düzenlenen bir törenle Rusya’nın Ulaştırma ve Taşımacılık Oscar’ı olarak kabul edilen Zolotaya Kolesnitsa (Altın At Arabası) ödülünü aldı.


  Doğuş ile Krone’den 35 milyon avroluk yatırım

Doğuş Otomotiv ile Alman treyler üreticisi Krone, İzmir Tire’de üretim tesisi kurmak üzere 35 milyon avroluk yatırım gerçekleştirecek.


  TIME 2007, 27 Kasım’da

Telekom, Internet, Medya ve Eğlence alanlarını bir araya getiren, TIME 2007, İnterpromedya tarafından bu yıl “Eğlenceye Teknoloji Var” teması ile 27-28 Kasım 2007 tarihlerinde Ceylan InterContinental’da gerçekleşecek.


  Ülker gıda fuarında

200’e yakın markası ve 1500’ün üzerinde ürünü ile 15’inci Uluslar arası Gıda Fuarı’na katılan Ülker, 1.500 metrekarelik dev standında dünyanın dört bir yanından gelen müşterilerini ağırlıyor.


  Enflasyon rekor kırdı

Ekim ayında İstanbul’daki fiyat artışları şaşırttı. Özellikle giyim ve gıdadaki artış enflasyonu son beş yılın zirvesine çekti. İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 1995 bazlı İstanbul Ücretliler Geçinme Endeksine göre, perakende fiyatlarda Ekim ayında yüzde 3,89, toptan fiyatlarda yüzde 0,83 artış kaydedildi.


  Doğalgaza zam geliyor

BOTAŞ Genel Müdür Vekili Saltuk Düzyol, doğal gaza büyük bir ihtimalle Aralık ayında zam yapılmayacağını ancak ham petrol fiya