Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Kitapseverler için son şans

Yüzlerce yayınevinin binlerce kitabını okuyucuların beğenisine büyük fırsatlarla bir araya getiren 26. İstanbul Kitap Fuarı haftasonu son ziyaretçilerini bekliyor.

Geçtiğimiz hafta TÜYAP tarafından Beylikdüzü’ndeki Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılan ve 9 gün sürecek olan 26. İstanbul Kitap Fuarı’nı kaçırmamak için son üç gün!

Her yıl düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı’na 34 ülkeden yayın evleri ve yayıncılar birliği temsilcileri ve 35 yabancı yazar katıldı. 526 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen 26. İstanbul Kitap Fuarı’nda, 250 etkinlikte 800 yazar ve san’atçı okurlarıyla buluşmaya devam ediyor.

Her yıl ayrı bir tema çerçevesinde, okurla yazarı buluşturan İstanbul Kitap Fuarı’nın bu yılki teması İstanbul Kitap Fuarı Danışma Kurulu tarafından “Akdeniz’de Edebiyat; Edebiyat’ta Akdeniz” olarak belirlendi.

Fuarın ilk günlerinde dinî yayınların yoğun ilgi gördüğü gözlenirken, ilköğretim ve lise öğrencilerinin okul gezisi niteliğinde fuarı ziyaret etmeleri, gençlerin kitap okumaya teşvik edilmesi açısından oldukça olumlu bir gelişme olarak göze çarptı. Haftaiçi olmasına rağmen kalabalık olduğu gözlenen fuarda bütün eserler kitapseverlere başka yerde bulunmayacak indirimlerle ve kampanyalarla ulaştırılmaya çalışılıyor. Ancak buna rağmen kitapların hâlâ çok ucuz olduğu söylenemez. Bu sebeple fikirlerini sorduğumuz her öğrenci sadece eşantiyon ürünlerine rağbet ettiklerini belirtiyorlar.

Fuar süresince Yeni Asya Medya Grup da, Salon 2 No: 611/A’da, dergileri, multimedya ürünleri ve Yeni Asya Neşriyat’tan çıkan kitaplarıyla okurlarına ulaşıyor. Yoğun ilgi gördüğü gözlemlenen Yeni Asya standına uğrayan okurları indirimli ürünler, çok özel ve kaçırılmayacak fırsatlar bekliyor. Aradığınız her türden kitabı kolayca ve bu kadar müthiş fırsatlarla bulabilmeniz için 26. İstanbul Kitap Fuarı’nı kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Aksi takdire bir dahaki seneye kadar beklemek zorunda kalacaksınız.

Risâle-i Nur Külliyatı rağbet görüyor

Fuarda dikkati çeken bir diğer ayrıntı ise birden fazla yayınevinin değişik şekillerde yayına sürdüğü Bediüzzaman Said Nursî’nin Risâle-i Nur Külliyatı’nın ve ondan esinlenerek yazılan eserlerin okuyucular tarafından tercih edildiğiydi. Risâle-i Nur Külliyatının sergilendiği standlar önündeki kalabalıklar bu eserlere olan alâkanın çokluğunun bir göstergesiydi.

‘Üniversite öğrencileri fuarda’

TÜYAP geçtiğimiz yılarda başlattığı geleneğine bu sene de devam ediyor ve öğrencilerin eserleriyle fuarda yer almasını sağlıyor. ARTIST 2007 kapsamında üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültesinde okuyan öğrenciler, çalışmalarıyla fuarda yer alıyor ve san’atseverlerle buluşma fırsatı buluyor.

‘San’at TÜYAP’ta tartışılıyor!’

17. İstanbul Sanat Fuarı kapsamında fuar süresince önemli faaliyetler gerçekleştiriliyor. Sanat Fuarı kapsamında, 7. salon’da düzenlenmekte olan tartışma alanında ziyaretçilerin de katılımıyla interaktif bir platform oluşturulmuş. Faaliyetler kapsamında, Sanat ve Felsefe ilişkisi sorgulanırken, Sanat’ın Siyasî Sorumluluğu ve Sanat- Eleştiri tartışılıyor; Altan Adalı ve Balaban anısına çekilmiş belgesel gösterimler ve söyleşiler izlenebiliyor.

Son gün 4 Kasım

ARTIST 2007 etkinliği, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen 26. İstanbul Kitap Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilmekte. 17. İstanbul Sanat Fuarı ve 26. İstanbul Kitap Fuarı, normal zamanlarda saat 11:00-20:00, kapanış günü olan 4 Kasım 2007 tarihinde ise 11:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Giriş ücreti 5 ytl olup öğrenci, öğretmen ve emekliler için ücretsiz uygulama var.

Ahmet CEYLAN / İSTANBUL

02.11.2007


 

İSMEK İslâm ülkelerine model oldu

İslâm Konferansı Örgütü (İKÖ) üyesi ülkelerin eğitim kurumları arasında başarılı çalışmaların örneklendirilmesi, ortak hareket ve ilerlemeyi hedefleyen “İslâm Ülkelerinde Eğitim Kongresi” sonuç bildirgesinde İSMEK, ulaştığı noktayla İslâm ülkelerine model gösterildi.

“İslâm Ülkelerinde Eğitim Kongresi”, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) ve İslâmî İlimler Araştırma Vakfı (İSAV) işbirliğinde İstanbul Cevahir Kongre Merkezi’nde geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. Kongrenin ikinci günü “İslâm Ülkelerinde Meslekî Eğitim” başlığı altında düzenlenen oturumda İBB Eğitim Müdürü Mehmet Doğan “Yetişkin Eğitiminde İSMEK Modeli”ni anlattı. Sunum katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Kongrenin sonuç bildirgesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursuları (İSMEK) örnek bir kurum olarak tavsiye edildi.

Kongrede “Yetişkin Eğitiminde İSMEK Modeli” başlıklı sunumunda İSMEK organizasyonunun sürekli geliştiğini ve artık yurtdışında da dikkatleri üzerine çektiğini belirten Mehmet Doğan, İSMEK’i ziyaret ederek bu modeli uygulamak isteyen birçok ülke olduğu ifade etti. Bosna Hersek, Suriye, Fas, Etiyopya, Dağıstan, Almanya, Suudi Arabistan, Tunus, Hollanda ve Kazakistan’dan gelen ve İSMEK’i inceleyen heyetlerin yapı ve işleyiş hakkında bilgi alarak, kendi ülkelerinde de benzer yapılar oluşturmayı ve ortak projelere imza atmayı istediklerinin altını çizen Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, İSMEK’in yetişkin eğitiminde geldiği noktayla bütün dünya ülkelerine model gösterilebilecek nitelikte olduğunu belirtti.

İBB Eğitim Müdürü Mehmet Doğan gerçekleştirdiği sunum içerisinde İSMEK’te istihdama yönelik mesleki ve teknik eğitim branşlarının yanı sıra, hobi muhtevalı ve el becerilerini geliştirmeye yönelik el san’atları eğitimi, geleneksel Türk İslâm sanatları eğitimleri, çağın gereklerinden olan bilgisayar ve dil eğitimleri, sağlıklı hayat için spor eğitimleri, müzik eğitimi, sosyal ve kültürel eğitimler gibi oldukça geniş bir branş yelpazesine sahip olduğunu belirtti. İSMEK’in doğrudan eğitim çalışmaları yanında, eğitim sürecini destekleyici mahiyette, halk seminerleri, yerel sergiler, konulu sergiler, genel sergi, satış, sergi ve kermes organizasyonları, geziler, yarışmalar, yayıncılık faaliyetleri gibi çok sayıda hizmeti de ücretsiz olarak ulaştırdığını anlatan Eğitim Müdürü Doğan sunumunda İSMEK’in tutuklu ve mahkumlara, özürlülere, bakıma muhtaç ve düşkünlere yönelik eğitimlerine de yer verdi.

Yeni Asya / İSTANBUL

02.11.2007


 

Martılarla İstanbul

Marmara İletişim Haber Ajansı’nın genç muhabirlerinin objektifinden yansıyan fotoğrafların yer aldığı “Martılarla İstanbul” Fotoğraf Sergisi, Kadıköy İskelesi’ndeki İDO Sanat Galerisi’nde açılıyor. Sergi 3 Aralık tarihine kadar Marmara yolcularının ve san’atseverlerin ziyaretine açık olacak.

İstanbul’un kültür san’at hayatına desteğini sürdüren İDO, “vapurların en sadık yolcusu” martıları, genç foto muhabirlerinin gözünden, gençlerin objektiflerine taşıdığı dünyadan yansıtıyor.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesindeki Marmara İletişim Haber Ajansı (MİHA) foto muhabirleri, vapurların seyrine eşlik eden, denize çıkanlara yol arkadaşlığı yapan martıları, İstanbul’la sembolleşen karelerde buluşturuyor. İstanbul’un hayatına kuşbakışı şahitlik eden martılar, tıpkı şehrin ruhundaki gibi, birbiriyle çatışan, etkileşen hayatlarıyla, aslında inançları, kültürleri, halkları buluşturan bu zengin mozaiğin parçası olduklarını gösteriyorlar.

Fotoğraf sanatçısı Kayıhan Güven ile Ender Merter’in desteğiyle hazırlanan sergide 22 genç foto muhabirinin, binlerce fotoğraf arasından seçilen 80 çalışması yer alıyor. “Martılarla İstanbul” Fotoğraf Sergisi 3 Aralık’a kadar Kadıköy İskelesi’ndeki İDO Sanat Galerisi’nde ücretsiz ziyaret edilebilecek.

/ İSTANBUL

02.11.2007


 

5. Üsküdar sempozyumu başladı

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Üsküdar Sempozyumu dün başladı. Üsküdar’ı; tarihi, ekonomisi, kültürü, mimarisi, sanatı, sosyal hayatı, edebiyatı ve tanınmış isimleri ile ele alan sempozyum, 140 bilim adamının katılımıyla 1-5 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır konuyla ilgili olarak: “Üsküdar’ın tanıtılması, tarihten günümüze oluşan değerlerin yaşatılması ve bunlara yenilerinin ilâve edilmesini en önemli görev kabul ediyoruz. Bu bağlamda bir Üsküdar klasiği haline gelen sempozyumlar bize; geçmişten geleceğe uzanan tarih kesitinde, Yahya Kemal’in ifadesiyle “bir ulu rüyayı görenler şehri olan” Üsküdar’ı tanıma, tanımlama ve tanıtma çabalarımıza en büyük desteği sağlıyor. Çünkü çağdaş belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak bilimsel etkinlikleri sürdürmeye büyük önem vermekteyiz.” dedi.

Dün Bağlarbaşı Kültür Merkezi’ndeki Türk Müziği Konseriyle başlayan 5. Üsküdar Sempozyumu bugün de “Üsküdar’ın Sözlü Tarihi” konulu panelle devam edecek. Tebliğlerin sunumu 3-4 Kasım Cumartesi ve Pazar günleri Çamlıca Sabahattin Zaim Eğitim Merkezi’nde gerçekleşecek.

Yeni Asya / İSTANBUL

02.11.2007


 

Hollywood’da efekt çağı

Hollywood’un ünlü kadın yönetmeni Martha Coolidge, görsel efektlerin kullanıldığı Hollywood filmlerinde maliyetlerin 150 milyon dolara kadar ulaştığını bildirdi.

Kariyeri boyunca Halle Berry, Robert Duvall, Jack Lemmon gibi yıldızlarla çalışan, Nicolas Cage ve Val Kilmer gibi yeteneklerin keşfedilmesine katkıda bulunan Amerikan Yönetmenler Birliği’nin tek kadın başkanı unvanını elinde bulunduran Coolidge, 3. Avrasya Film Festivali Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri üyesi oldu. Fırsat buldukça şehri gezen Coolidge, Antalya’yı çok beğendiğini söyledi. Antalya’nın çok temiz bir şehir olduğunu ifade eden Coolidge, kendisini en çok İngilizce tabelaların şaşırttığını belirtti. Türkiye’nin, çok çeşitli kültürleri barındıran büyük bir ülke olduğunu vurgulayan Coolidge, ‘’Tarihte her zaman Asya ve Avrupa kültürlerinin geçiş noktasında bulunmuş bir ülkeniz var. Şu anda da Batı ve Orta Doğu’daki sorunlar arasında önemli bir pozisyona sahip’’ dedi.

/ ANTALYA

02.11.2007


 

Çocuklara çelik çomak kursu

Erzurum’da geleneksel çocuk oyunlarını öğretmek için kurs açılacak. Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, yaptığı açıklamada, Erzurum ve yöresinde kaybolmaya yüz tutmuş çocuk oyunların gelecek nesillere aktarılması için çalışma başlattıklarını ifade etti.

Çocukların, günün büyük bir bölümünü bilgisayar ve televizyon başında geçirdiklerini ifade eden Öztürk, ‘’Çocuklarımızı çocukluklarını daha sağlıklı yaşamaları ve kültürel yozlaşmaların önüne geçmek için geleneksel çocuk oyunları kursu açacağız’’ dedi.

/ ERZURUM

02.11.2007


 

ARAF, ABD pazarında

Yönetmen Biray Dalkıran imzasını taşıyan korku filmi ‘’Araf’’, ‘’The Abortion/Kürtaj’’ ismiyle ABD’de DVD olarak satışa sunulacak.

Yönetmen Biray Dalkıran, yaptığı açıklamada, Türkiye DVD stantlarının yüzde 80’ini Amerikan yapımı filmlerin süslediğine dikkat çekerek, ilk kez bir Türk filminin büyük bir promosyonla Amerika’da DVD stantlarında yerini alacağını bildirdi. Filmin satışa çıktığı dönemin, ABD’de korku filmlerinin yoğun olarak gösterime girdiği ‘’Cadılar Bayramı’’na denk geldiğini hatırlatan Dalkıran, DVD’nin, Pathfinder dağıtım şirketi etiketiyle, Amerika’da daha önce ‘’Araf’’ isimli 4 film bulunduğundan dolayı ‘’The Abortion/Kürtaj’’ isimiyle satışa sunulacağını ifade etti.

/ İSTANBUL

02.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri