Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Şampiyon adayım Fener

Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen, Fenerbahçe'nin ligde geriye kalan maçlarında en fazla 11 puan daha kaybederek, 80 puanla şampiyonluğa ulaşacağını ileri sürdü. Şen, sarı-lacivertli takımın Avrupa'da başarılı olamaması halinde faturanın teknik direktör Zico'ya çıkarılacağını söyledi.

Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen, Fenerbahçe'nin ligde geriye kalan maçlarında en fazla 11 puan daha kaybederek, 80 puanla şampiyonluğa ulaşacağını inandığını söyledi. Galatasaray'ın UEFA Şampiyonluğunu hedef alan Şen, "40 yılda bir tesadüfen şampiyon olanlar var. Bizim şampiyonluğumuz buna benzemez" dedi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı da öven Şen, "Hem benden hem de diğer başkanlardan daha iyi bir başkan" diye konuştu.

YILDIRIM BÜYÜK İŞLER YAPTI

Genç Fenerbahçeliler Kulübü'nün davetlisi olarak Çankaya Üniversitesi'ne gelen Şen, burada üniversite öğrencilerine hitap etti. Büyük kulüpleri yönetmenin zor olduğunu kaydeden Şen, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe için büyük bir şans olduğunu söyledi. Aziz Yıldırım'ın göreve ilk geldiği dönemlerde Fenerbahçe'nin Pendikspor'a yenildiğini hatırlatan Şen, "Pendik'e yenilen takımın başkanını beğenemem demiştim. Ama hem benden hem de diğerlerinden daha iyi çıktı. Bütün kulüpler böyle başkan bulmalı" dedi. Aziz Yıldırım'ın yönetiminde Fenerbahçe'nin çok iyi işler başardığını ve Türkiye'nin en iyi kulübü haline geldiğini vurgulayan Şen, "Eskiden Avrupa takımları ile bizim takımlar arasındaki fark ne ise, şimdi Fenerbahçe ile diğer takımlar arasındaki fark odur" diye konuştu.

FATURAYI ZİCO'YA ÇIKARIRIM

Fenerbahçe'nin Süper Ligi'nde oynadığı 10 maçta 11 puan kaybettiğini belirten Şen, "Fenerbahçe, bir 11 puan daha kaybeder ve ligi 80 puanla şampiyon kapatır. Diğer takımların bize yetişmesi çok zor" dedi. Fenerbahçe'nin hem kadrosu hem mali yapısı hem de yönetimi ile Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olabilecek güçte olduğunu kaydeden Şen, Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'yu hedef alarak "Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi kupasını da UEFA kupasını da alacaktır. Bu kadro, Şampiyonlar Ligi kupasını alır. Eğer, Şampiyonlar Ligi kupasını alamazsak ben faturayı Zico'ya çıkarırım" ifadesini kullandı.

G.SARAY SÖZLERİ ALKIŞ ALDI

Şen, Şampiyonlar Ligi hedeflerinin Türkiye'deki ligi unutturmaması gerektiğini vurgulayarak, "Şampiyon belli, Fenerbahçe. 10 yılın 7'sinde Fenerbahçe, 3 yıl da heyecan gitmesin diye başka takımlar şampiyon olur. Galatasaray'ı yenmek zevkinden mahrum mu kalacağız?" dedi. Şen'in bu ifadeleri salonda büyük alkış aldı.

Bir öğrencinin UEFA'da yarı final maçınız yok çıkışı üzerine Şen, "40 yılda bir tesadüfen şampiyon olanlar var. Ama bizim şampiyonluğumuz kırk yılda bir gibi tarzında olmaz. Yani Galatasaray'ın UEFA şampiyonluğu gibi seyrek olmaz. İddia ediyorum, Fenerbahçe şampiyon olmasının ardından şampiyonluklar yaşayacaktır" diye cevap verdi

02.11.2007


 

Sağlam ‘siftah’ peşinde

Beşiktaş'ın başında çıktığı 2 derbi maçta da takımının yenilmesine engel olamayan Ertuğrul Sağlam, F.Bahçe önünde ilk galibiyetini yaşamak istiyor. F.Bahçe ise Arthur Zico yönetiminde 7 derbi maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik, 1 de yenilgi yaşadı.

Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş futbol takımları 3 Kasım Cumartesi günü yapılacak derbi maç, Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam için ayrı bir önem taşıyor. Siyah-beyazlı takımdaki ilk sezonunu geçiren genç teknik adam, Beşiktaş'ta futbol oynadığı dönemde sayısız kez yaşadığı derbi zaferlerine, bu kez teknik adam olarak imza atmak amacında.

Beşiktaş'ın başında çıktığı ilk 2 derbi maçta takımının kaybetmesine engel olamayan Ertuğrul Sağlam, cumartesi günkü 3. derbide ilk galibiyetini görmek istiyor. Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Beşiktaş, sezon başında Almanya'nın Köln kentinde yapılan TFF Süper Kupa maçında Fenerbahçe'ye 2-1 yenilirken, Turkcell Süper Lig'de de Galatasaray'a, Ali Sami Yen Stadı'nda aynı skorla mağlup oldu.

Öte yandan Zico yönetimindeki Fenerbahçe'nin, ezeli rakiplerine karşı üstünlüğü göze çarpıyor. Türkiye'deki 2. sezonunu geçiren Zico, Fenerbahçe'nin başında çıktığı toplam 7 derbi maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik, 1 de yenilgi yaşadı. Zicolu Fenerbahçe, ezeli rakiplerine 7 derbide toplam 8 gol atarken, kalesinde 5 gol gördü. Fenerbahçe, Zico ile birlikte son 4 derbi maçı da yitirmezken, son 3'ünden galibiyetle ayrılmayı başardı.

02.11.2007


 

Derbinin hakemi İsmet Arzuman

Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş futbol takımları arasında 3 Kasım Cumartesi günü yapılacak derbi maçı hakem İsmet Arzuman yönetecek.

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, İsmet Arzuman'ın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Alper Ulusoy yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Oktay Demiray. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maç saat 19.00'da başlayacak.

02.11.2007


 

Beşiktaş'a 2525 bilet ayrıldı

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 3 Kasım Cumartesi günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak Turkcell Süper Lig maçında 2 bin 500 polis görev yapacak.

Maç öncesi İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı. Vali Yardımcısı Ergun Güngör, toplantının ardından basın mensuplarına, derbi maçla ilgili İl Spor Güvenlik Kurulu'nun aldığı kararları açıkladı. Müsabakada toplam 2 bin 500 güvenlik görevlisinin görev yapacağını belirten Güngör, Fenerbahçe Kulübü'nün 250 özel güvenlik görevlisi görevlendireceğini ve toplam 95 kamera ile tespitler yapılacağını kaydetti. Güngör, Beşiktaş seyircisine, 50 bin 509 kapasiteli Şükrü Saracoğlu Stadı'nın Migros Tribünü'nde 2 bin 525 kişilik yer ayrıldığını bildirdi.

02.11.2007


 

Seyircili Trabzon Ankara önünde

Turkcell Süper Lig'de bugün Ankaraspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, bu maçta 3 puan almayı hedefliyor. Son 3 lig ve 1 Fortis Türkiye Kupası maçı olmak üzere 4 maçında galibiyet alamayan bordo-mavililer, Ankaraspor'u yenerek kötü gidişine ''dur'' demek istiyor.

Avni Aker Stadında saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Halis Özkahya yönetecek.

SEYİRCİ CEZASI SONA ERİYOR

Ligin ilk haftasında Sivasspor ile yaptığı karşılaşmada çıkan olaylar nedeniyle 5 maç seyircisiz oynama cezası alan Trabzonspor'un cezası, bugünkü Ankarspor maçıyla sona erecek. Bordo-mavililer, böylece ligin 13. haftasında Galatasaray ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacağı karşılaşmaya taraftar desteğini arkasında bularak çıkacak. Trabzonspor, seyircisiz yaptığı 4 maçta, 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

02.11.2007


 

Ümit Karan'ın tek forvet tepkisi

Galatasaray'ın golcü futbolcusu Ümit Karan, büyük takımın tek fovertle oynamasının kendisine mantıksız geldiğini açıkladı.

Tam Saha Dergisi'ne açıklamalarda bulanan golcü futbolcu, Galatasaray'ın sezonun en golcü takımı olmasını hem çift santrforlu sistemle hem de orta sahadaki hücum gücü yüksek oyuncuların çokluğuyla açıklıyor ve "Biz Galatasaray'ız, bunu da sahada göstermek zorundayız. Büyük takımın tek forvetle oynaması bana mantıksız görünüyor" diyor.

02.11.2007


 

Almanlar Türk futbolunu küçümsüyor

G.Saray'ın gurbetçi futbolcusu Barış Özbek, "Almanya'da 2. lig maçları bile 40 bin kişiye oynanıyor" dedi.

Galatasaray'ın genç futbolcusu Barış Özbek, Almanya'da yaşayanların Türkiye'deki futbolu küçümsediğini, ancak kendisinin onlar gibi düşünmediğini belirtti. Barış, sarı-kırmızılı kulübün aylık çıkan Galatasaray Dergisi'nin kasım sayısında yer alan röportajında, Alman futbolu ile Türk futbolunu karşılaştırarak, ''Almanya'dakiler buradaki futbolu biraz küçümsüyor. 'O kadar güçlü bir lig değil' diyorlar. Ama ben öyle olmadığını düşünüyorum'' dedi.

Sarı-kırmızılı futbolcu, Alman futboluyla Türk futbolu arasındaki farkın Almanların futbola daha düşkün olması ile değerlendirilebileceğini ifade ederek, ''Orada ikinci lig maçlarına bile 20 bin seyirci gelir. İkinci ligde 40 bin kişiye oynadığımızı biliyorum. Türkiye'de ise sadece üç büyüklerin stadı doluyor. Bir de Bursa deplasmanında çok taraftar gördüm. Bunun yanında sertlik açısından bir fark yok, ama fiziki güç açısından bazı futbolcular burada daha yetersiz'' yorumunda bulundu.

Futbolcu olarak Gattuso'yu beğendiğini vurgulayan Barış, ''Onun stiline benzetiyorlar stilimi. Çünkü çok pres yapıyor. Almanlar da 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda bu yönümü çok seviyor. Linderoth da öyle bir futbolcu. İkimiz de baskılı oynayınca aynı 2000'deki Suat, Okan, Emre üçlüsünün oynadığı orta saha gibi oluyor. Linderoth'un oynadığı pozisyon benim asıl pozisyonum'' diyerek açıklamasını tamamladı.

02.11.2007


 

Carlos Dünya Karmasında

Fenerbahçe'nin ünlü yıldızı Roberto Corlos, 19 Kasım'da İspanya'da yapılacak Dünya Karması maçına davet edildi.

Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Roberto Carlos'un, Fransa'nın efsane futbolcusu Zidane ve Brezilya'nın ünlü yıldızı Ronaldo'nun yoksullara yardım amacıyla İspanya'nın Malaga kentinde organize ettiği Dünya Karması maçına davet edildiği bildirildi.

02.11.2007


 

Kezman ameliyat oldu

Sağ dizindeki şikayeti nedeniyle uzun zamandır sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe'nin Sırp oyuncusu Mateja Kezman, dün Katar'da sağ dizinden artroskopi ameliyatı oldu.

Kezman'ın ameliyatının başarılı geçtiği ve oyuncunun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Fenerbahçe Kulübü Sağlık Kurulunun kontrolünden geçtikten sonra, raporlarıyla birlikte Katar'a giden Kezman, Dr. Popoviç'in Katar'daki kliniğinde artroskopik bir ameliyat geçirdi. Kezman, önümüzdeki hafta Türkiye'ye gelerek rehabilitasyon çalışmalarına başlayacak. Kezman'ın 34 hafta içinde de sahalara dönmesi bekleniyor.

02.11.2007


 

Canaydın herkese teşekkür etti

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, geçen ay pankreasından olduğu ameliyat sırasında kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

Canaydın, sarı-kırmızılı kulübün aylık çıkan Galatasaray Dergisi'nin kasım sayısında yer alan yazısında, ameliyatında emeği geçen herkese isim vererek tek tek teşekkür etti.

02.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri