Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Din eğitimi bir realite

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, toplum olarak din eğitimi ihtiyacını realite kabul edip, bunun nasıl ve nerede karşılanması gerektiğinin ön yargısız tartışılmasını istedi. Bardakoğlu,yaptığı konuşmada, bireyin temel ihtiyacı olan din hizmetinin, toplumsal barışı ve doğru dini bilgiyi sağlayacak şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, toplum olarak din eğitimi ihtiyacını realite kabul edip, bunun nasıl ve nerede karşılanması gerektiğinin ön yargısız tartışılmasını istedi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca düzenlenen 1. Din Hizmetleri Sempozyumu’nun, açılışında konuşan Bardakoğlu, bireyin temel ihtiyacı olan din hizmetinin, toplumsal barışı ve doğru dini bilgiyi sağlayacak şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti. Bardakoğlu, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da cevapladı. Din eğitimi konusundaki görüşlerinin sorulması üzerine Ali Bardakoğlu, Diyanetin bir din kurumu değil, din hizmetleri kurumu olduğunu belirterek, amaçlarının da din hizmetlerinin topluma en iyi şekilde ulaştırılması olduğunu söyledi. Din eğitiminin, Diyanet İşleri Başkanlığının doğrudan görev alanına girdiğini vurgulayan Bardakoğlu, din eğitiminin bir yönünü üstlendiklerini, cami hizmetleriyle toplumu aydınlattıklarını, yaz Kur’ân kurslarıyla da din eğitimi faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.

Başkanlığın, faaliyetleri ile toplumun din eğitimi ihtiyacını tamamen karşılayamadığını, ancak bunu karşılayacak başka bir kurumun da olmadığını belirten Bardakoğlu, ‘’Toplum olarak din eğitimi ihtiyacını realite olarak görüp bunun nasıl ve nerede karşılanması gerektiğini tartışmalıyız. Ön yargısız olarak tartışmalıyız’’ dedi. Ali Bardakoğlu, sempozyumu da bu amaçla düzenlediklerini söyledi.

‘’Diyanet İşleri Başkanlığı ve personelinin toplumu dinin önemi ve gereği konusunda ikna etme gayretine girmesi büyük bir talihsizlik olur’’ diyen Bardakoğlu, başkanlığın toplumu din konusunda ikna eden değil, din ihtiyaçlarını hisseden ve topluma sağlıklı din hizmeti sunan bir kurum olduğunu bildirdi.

Bir gazetecinin, din eğitiminde yaş sınırı olduğunu hatırlatarak, ‘’Avrupa’da anaokulundan itibaren din eğitimi var, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?’’ sorusuna Bardakoğlu, ‘’Din eğitimi konusunda ön yargılardan uzakta tartışmalıyız. Kim almalı, nasıl almalı, nerede almalı konularını tartışmalıyız? Bu sınırları gerekli görenler, görmeyenler olabilir. Bunu, toplum tartışmalıdır. Bu konuda karar verecek olan Diyanet İşleri Başkanlığı değildir. Bize görüş soracak olurlarsa, biz bu konudaki görüşlerimizi iletiriz’’ cevabını verdi. Bardakoğlu, dinin herkesi ilgilendirdiğine de işaret etti.

/ KIZILCAHAMAM

04.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terör haberleri stres kaynağı

  Profesyonel orduya geçiş sürecek

  Sivil Anayasada hükümet geri adım atmasın

  Kutan: Rice, Türkiye’yi oyalamak için geldi

  İşbirliği çerçeve anlaşması imzalandı

  AB'nin 2007 karnesi hazır

  Din eğitimi bir realite

  İbadetten daha çok zevk alıyorlar

  Sit alanında otlatmaya 117 YTL ceza

  Başesgioğlu, temel attı

  Gül, Azerbaycan'a gidecek

  İnönü'nün cenaze töreni Teşvikiye Camiinde

  Depremzedeleri yalnız bırakmadılar

  İstanbul’a yağışlı hava uyarısı

  Dünya yaşlanıyor, Alzheimer artıyor

  Görme engelliler yemek yapmayı öğreniyor

  Pardus 2008 yolda

  Afrika ilgi bekliyor

  İstanbul’da yarın su kesintisi olacak

  Kızılırmak dereye döndü

  Evlerimiz televizyonlara teslim


 Son Dakika Haberleri