Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İkinci darbe

Pakistan’daki gazete ve televizyonlar, Müşerref’in halkı kandırdığını ve ülkeyi diktatörlük düzenine geri götürdüğünü bildirdiler. “General Müşerref’in ikinci darbesi” manşeti atan Dawn gazetesi 1999’da darbeyle iktidara gelen devlet başkanının aynı günlere geri döndüğünü belirtti. The News, “Kara Cumartesi” başlığını kullandığı haberinde, 3 Kasım’ın Pakistan’ın politik ve anayasal tarihinde “kara bir gün’ olarak anılacağını duyurdu.

Devlet Başkanı General Pervez Müşerref’in olağanüstü hal ilân ettiği Pakistan’da genel seçimlerin ertelendiği bildirildi. Hükümet, genel seçimlerin “rafa kaldırıldığı”nı belirtirken, yeni seçim tarihi açıklanmadı. Enformasyon Bakan Yardımcısı Tarık Azim, seçimlerle ilgili bir soru üzerine, “Ne yazık ki her şey rafa kalktı. Yine de seçimlerin kısa sürede yapılacağını umuyorum, ancak kesin tarih veremem” dedi.

Pakistan’da genel seçimlerin Ocak ayında yapılması öngörülüyordu. Bu arada, Pakistan’da Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in olağanüstü hal ilân etmesinden sonra Lahor’da ev hapsine alınan muhalefet lideri ve eski kriketçi İmran Han’ın evinden kaçtığı ileri sürüldü. İmran Han’ın bir akrabası Reuters’a yaptığı açıklamada, ünlü oyuncunun evindeki 8 yandaşıyla ev hapsine alındığını, ancak yandaşlarının evde olmasına rağmen İmran Han’ın kaçtığını söyledi.

Akrabası, polisin hala evin dışında beklediğini belirtti. 1992 Dünya Kupası’nda kaptanı olduğu Pakistan takımını zafere ulaştıran Han, Pakistanlılara, Müşerref’in kararını protesto etmek için sokaklara çıkmaları çağrısında bulunmuştu.

Öte yandan, Pakistan’da Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in olağanüstü hal ilan etmesinden sonra başlayan gözaltılar sürüyor.

Eski Başbakan Navaz Şerif’in Pakistan Müslüman Birliği partisinin Genel Başkan Vekili Cavid Haşimi gözaltına alındı. Haşimi, polisler kendisini götürmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘’Müşerref’in günleri sayılı. Ordunun siyasetteki rolünün sonuna geldik’’ dedi.

Pakistan Bağımsız İnsan Hakları Komisyonunun BM raportörü da olan Başkanı Esma Cehagir de AP’ye yaptığı açıklamada, Lahor’daki evinde ev hapsine alındığını belirtti.

Polis, Ketta şehrinde de bazı muhaliflerle Müşerref karşıtı avukatların gözaltına alındığını bildirdi. Ülkenin en büyük şehri Karaçi’nin polis şefi Ezher Ali Faruki de ‘’yumuşaklık politikalarının sona erdiğini, hoşgörü göstermeyeceklerini, gerekirse tutuklamalar yapacaklarını ve zor kullanacaklarını’’ söyledi.

Bu arada gözaltında bulunan önde gelen Müşerref karşıtı avukatlardan Tarık Mahmud, Müşerref’in 1999’dan bu yana ikinci kez ülkeyi ele geçirdiğini, Müşerref’in yaptığının olağanüstü hal ilanı değil, sıkıyönetim olduğunu savundu.

Müşerref istifa etsin

Öte yandan Pakistan’ın eski Başbakanı Navaz Şerif, Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in ülkede olağanüstü hal ilân etmesini kınayarak, Müşerref’in istifasını istedi. Sürgündeki eski Başbakan, Pakistan’ın Geo özel televizyonuna yaptığı açıklamada, “Olağanüstü hal ilanı eşi görülmemiş bir karar. Şimdiye dek hiçbir zaman yargıçlara bu şekilde davranılmadı” dedi.

/ İSLAMABAD

05.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan Beyaz Saray’da pazarlıkta

  İkinci darbe

  Rice, İsrail’e gitti

  ABD Müşerrefe göz kırptı

  ‘İngiliz ordusunun savaş gücü yok’

  Elçilik baskını yıldönümünde ABD’ye ölüm sloganları

  Irak maliye bakanı danışmanı öldürüldü


 Son Dakika Haberleri