Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘İngiliz ordusunun savaş gücü yok’

İngiltere’de ordu komuta kademesi tarafından hazırlanan bir raporda, Irak savaşı konusunda “kötü planlanmış ve kötü finanse edilmiş bir savaştı” tespitine yer verildiği bildirildi.

İngiltere ve ABD’nin dış politikalarının açıkça eleştirildiği raporda, “siyasi liderler, önlerindeki alternatiflerin tümünü değerlendirmeden ve planlarının muhtemel etki ve sonuçlarını gözden geçirmeden bir askerî operasyon başlatmamalı” denildi. Planlama hataları yüzünden Irak’ta barış şansının Irak’taki askeri müdahaleden 100 gün sonra, Eylül 2003 itibariyle kaybedilmiş olduğuna da işaret edilen “sınırlı sayıda kişiye dağıtım” damgalı raporda, hükümetin şimdi ise sorunun çözümüne ilişkin bürokratik yaklaşımlar sergilediği belirtildi. Raporu kaleme alan askeri uzmanlar, İngiliz hükümetinin bundan böyle Afganistan ve Irak’taki gibi büyük ölçekli operasyonları yapacak kapasitede olmadığı uyarısında da bulundu. 16 sayfalık raporda, Irak savaşında İngiliz askerinin planlama, kaynak, mali destek ve istihbarat eksiklikleri yüzünden zayıflatıldığı da belirtilirken, “deliller ortaya koyuyor ki Telic operasyonu adı verilen Irak savaşının özellikle askeri olmayan taraflarıyla ilgili çok az planlama yapılmıştı, çok az kaynak ayrılmıştı” denildi.

Raporda, İngiltere ve ABD’nin işgalci güçler olarak görevlerini layıkıyla yerine getirmeyerek, Cenevre Anlaşmasının şartlarını ihlal etmiş olabileceklerine de işaret edildi.

/ LONDRA

05.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan Beyaz Saray’da pazarlıkta

  İkinci darbe

  Rice, İsrail’e gitti

  ABD Müşerrefe göz kırptı

  ‘İngiliz ordusunun savaş gücü yok’

  Elçilik baskını yıldönümünde ABD’ye ölüm sloganları

  Irak maliye bakanı danışmanı öldürüldü


 Son Dakika Haberleri