Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD Müşerrefe göz kırptı

İSTANBUL - ABD Dışişleri Bakanı Condolezza Rice, Pakistan’da ilan edilen olağanüstü hal uygulaması konusunda yaptığı açıklamada, ABD’nin Pakistan anayasasının öngördüğünün dışında kalan tedbirleri, bu tedbirlerin Pakistan’ı demokrasi ve sivil yönetim yolundan uzaklaştıracağı gerekçesiyle, desteklemediğini söyledi.

Rice, İstanbul’dan ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, bildiği kadarıyla, ABD yetkililerinin Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ile olağanüstü hal uygulaması nedeniyle henüz bir görüşmede bulunmadıkların, ancak ABD hükümetinin uzun bir süreden beri kendisini böyle bir hareketten kaçınmaya çağırdığını belirtti.

Öte yandan, ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Geoff Morrell konuya ilişkin yaptığı açıklamada, durumun tehlikeli olduğunu ve ABD Savunma Bakanı Robert Gates’in durumu izlediğini kaydetti.

Resmî bir ziyaret amacıyla Çin’e giden Gates ile aynı uçakta seyahat eden gazetecilere açıklama yapan Morrel, ‘’Pakistan, terör ile savaşta çok önemli bir müttefik ve Gates gelişmeleri yakından takip ediyor’’ diye konuştu. Morrell ‘’Pakistan’daki olağanüstü hal uygulaması, bu ülkeye verdiğimiz askeri desteği veya bu ülkenin terörizme karşı savaş çabalarını etkilemez’’dedi.

Merkez Komutası başkanı Oramiral William J. Fallon’ın Müşerref ve diğer generallerle, Pakistan’ın kuzeybatısındaki güvenlik durumu hakkında bir görüşmede bulunduğunu anlatan Morrell, Fallon’ın bu görüşmede Pakistan’ı askeri yardımı kesmekle tehdit etmediğini ifade etti.

/ İSTANBUL

05.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan Beyaz Saray’da pazarlıkta

  İkinci darbe

  Rice, İsrail’e gitti

  ABD Müşerrefe göz kırptı

  ‘İngiliz ordusunun savaş gücü yok’

  Elçilik baskını yıldönümünde ABD’ye ölüm sloganları

  Irak maliye bakanı danışmanı öldürüldü


 Son Dakika Haberleri