Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Karayolu projelerine yeni fon

Karayolları Genel Müdürlüğünün 1.5 milyar YTL borcu dikkat çekerken, Ulaştırma Bakanlığı karayolu projeleri için yeni kaynak arayışına girdi. Bakanlık yetkililerine göre, projelerin devamı için fon hayatî önem taşıyor.

Ulaştırma Bakanlığı, karayolu projelerine kaynak sağlamak üzere yeni bir fon kuracak. Bakanlık yetkilileri, karayollarında projelerin sürdürülebilirliği açısından yeni fonun oluşturulmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

Bakanlık, yaklaşık 1,5 milyar YTL dolayında borcu bulunan Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yeni projeleri yürütebilmesi için kaynak arayışlarında yeni bir model üzerinde çalışmaya başladı. Projelerin hayata geçirilebilmesi için bütçe dışında yeni kaynak gereksinimi olduğunu tespit eden Ulaştırma Bakanlığı, bu kapsamda, 2008 yılında hayata geçireceği yaklaşık 5 milyar YTL dolayında maliyet öngörülen 165 projeye kaynak bulabilmek için bünyesindeki Evrensel Hizmet Fonu’na benzeyen bir model oluşturmaya karar verdi. Oluşturulacak yeni fonun hukuki altyapısını hazırlamak amacıyla kanun tasarısı hazırlığına başlandı. Gelecek ay içinde tamamlanması planlanan taslakla, fona işlerlik kazandırmak hedefleniyor.

Yeni fona aktarılacak kalemler üzerindeki çalışmalar ise sürüyor. Bu kapsamda, köprü ve otoyollardan elde edilen gelirin bir bölümü, trafik cezalarından elde edilen gelirin bir bölümü, araç muayene istasyonlarından ayrılacak pay, Türk hava sahasının kullanımından sağlanan gelirlerden pay alınması gibi kalemlerin fona gelir olarak aktarılabileceği düşünülüyor.

Bakanlık ayrıca, karayollarının bucak ve nahiyelere uzanan ancak devamı olmayan “kılçık yol” adlı bölümlerini karayolu ağından çıkarmayı planlıyor. Sözkonusu yolların bakım ve tamamlanmasının valiliklere bırakılması öngörülüyor.

/ ANKARA

06.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zamlar enflasyonu vuracak

  Tüpgaz ve otogaz da zamlandı

  Altın, 28 yılın zirvesinde

  YTL, 27 yılın en yüksek değerinde

  36 bin YTL’lik İran limuzini gelecek ay Türkiye’de

  Özel sektör, 2008’de 122 milyar YTL yatırım yapacak

  TOKİ’nin 5 milyar dolar alacağı var

  Köylü, peynir ve tereyağı üretiminden de vazgeçiyor

  İşsiz kalanlara 28,6 milyon YTL ödendi

  Hazine'den 224 milyon dolar dış borç ödemesi

  FİSKOBİRLİK, borcunu TMO’ya fındık satarak ödeyecek

  GAP, organik giyimin merkezi olacak

  Scania ve Krone ithal pazarın lideri

  Karayolu projelerine yeni fon


 Son Dakika Haberleri