Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Zamlar enflasyonu vuracak

Merkez Bankası, İstanbul’da Kasım ayı başında yürürlüğe giren yeni su tarifeleri ile akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV tutarlarındaki artışların, enerji grubu fiyatlarını ve Kasım ayı enflasyonunu olumsuz yönde etkileyeceğini bildirdi. Merkez Bankası, ‘’Ayrıca, tütün ürünlerinden alınan maktu ÖTV tutarlarında yapılan düzenlemenin de Kasım ayı enflasyonunu yükselteceği not edilmelidir’’ açıklamasında bulundu.

Merkez Bankası, İstanbul’da Kasım başında yürürlüğe giren yeni su tarifesi ile akaryakıt ve sigarada yapılan ÖTV artışlarının Kasım enflasyonunu yükselteceğini bildirdi. Banka, Ekim ayında enflasyonda gıda fiyatlarına bağlı olarak yaşanan artışın geçici olduğu, genel enflasyonun izleyen dönemde yeniden düşüş eğilimine gireceği değerlendirmesinde bulundu.

Merkez Bankası’nın Ekim ayı fiyat gelişmelerine ilişkin değerlendirmesinde, yıllık tüketici enflasyonunun Ekim ayında yükselmesinin, gıdadaki fiyat artışlarından kaynaklandığı belirtildi.

SU TARİFESİ VE ÖTV

ENFLASYONU YÜKSELTECEK

Banka, İstanbul’da Kasım ayı başında yürürlüğe giren yeni su tarifeleri ile akaryakıt ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarındaki artışların, enerji grubu fiyatlarını ve Kasım ayı enflasyonunu olumsuz yönde etkileyeceğini bildirdi. Merkez Bankası ayrıca, tütün ürünlerinden alınan maktu ÖTV tutarlarında yapılan düzenlemenin de Kasım ayı enflasyonunu yükselteceğine işaret etti.

ÜST SINIR YÜZDE 7.9

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayı enflasyon rakamlarını Cuma günü açıklamış, tüketici fiyatları yüzde 1.81 artarken, üretici fiyatları yüzde 0.13 gerileme kaydetmişti. Öte yandan Ekim ayı verileriyle birlikte yıllık enflasyon ÜFE’de yüzde 4.41, TÜFE’de ise yüzde 7.72 olarak kaydedildi. Geçtiğimiz hafta yenilenen hedeflere göre enflasyonun yıl sonunda yüzde 6,7 ile 7,9 arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Yılın 10 ayında da, TÜFE yüzde 6,08 , ÜFE yüzde 4,84 oranında artış gösterdi.

/ ANKARA

06.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zamlar enflasyonu vuracak

  Tüpgaz ve otogaz da zamlandı

  Altın, 28 yılın zirvesinde

  YTL, 27 yılın en yüksek değerinde

  36 bin YTL’lik İran limuzini gelecek ay Türkiye’de

  Özel sektör, 2008’de 122 milyar YTL yatırım yapacak

  TOKİ’nin 5 milyar dolar alacağı var

  Köylü, peynir ve tereyağı üretiminden de vazgeçiyor

  İşsiz kalanlara 28,6 milyon YTL ödendi

  Hazine'den 224 milyon dolar dış borç ödemesi

  FİSKOBİRLİK, borcunu TMO’ya fındık satarak ödeyecek

  GAP, organik giyimin merkezi olacak

  Scania ve Krone ithal pazarın lideri

  Karayolu projelerine yeni fon


 Son Dakika Haberleri