Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

YÖK tasfiye edilsin

ÖZGÜR-DER Genel Başkanı Hülya Şekerci, itibarını tümüyle yitirmiş YÖK sisteminin bütün sonuçlarıyla acilen tasfiye edilmesi gerektiğini kaydetti.

YÖK’ün kuruluş yıldönümü sebebiyle bir açıklama yapan ÖZGÜR-DER Başkanı Hülya Şekerci, şunları söyledi: “Maalesef bu yıl da bir askeri darbe kurumu olan YÖK’ün kaldırılması için bildiriler kaleme almak ve eylemler yapmak zorunluluğumuz devam ediyor. 12 Eylül darbesi ile kurulan ve 28 Şubat darbe sürecinde toplumsal ve siyasal alanları silâhlı bürokrasi adına baskı altında tutan kurumlardan biri olan YÖK, kurulduğu 6 Kasım 1981 tarihinden bugüne akademik camiayı istihbarat, psikolojik savaş veya düzene uygun kafalar yetiştirmek üzere koordine etmektedir.”

Hülya Şekerci, YÖK’ün, yaklaşık 30 yıldır kamuoyunda darbe ve darbecilerle, akademik veya ekonomik yolsuzluklarla, ideolojik fanatizm ve İslâmî değerlere düşmanlık sergileyen örgütlenme ve icraatlarıyla özdeşleştiğini ifade etti.

Şekerci, şöyle devam etti: “YÖK’ün veya temsilcilerinin adının geçtiği hiçbir yerde hukuk, adalet, bilimsel özgürlük, ahlaki iyileşme vb değerler söz konusu dahi edilememiştir. Aksine zorbalık, haksızlık, Kemalizm ve laiklik fanatizmi, ahlaki yozlaştırmanın misyoneri ve lejyoneri olarak YÖK, bu ülkede yaşayan insanlar için kirli, çirkin ve ürkütücü bir darbe örgütlenmesinin adı şeklindezihinlere kazınmıştır. Bugün gelinen aşamada AKP hükümeti, yeni anayasa çalışmaları bağlamında YÖK ve eğitim öğretim kanunu ile ilgili köklü düzenlemeler yapmak zorundadır.”

KATSAYI ADALETSİZLİĞİNE

ACİLEN SON VERİLSİN

Şekerci, şu görüşleri dile getirdi: “YÖK ve üniversitelere ilişkin hükümetin yapacağı ilk icraat, darbe ve darbecilerle doğrudan veya dolaylı ilişki kuranları, üniversitelerde fişleme, rapor, ihbar vs. gibi kirli ilişkilere girenleri, ikna odaları gibi işkence uygulamalarına katılanları, tez ve kitaplarında intihal/bilimsel hırsızlık yapanları üniversite camiasından uzaklaştırmak ve yargılamaktan başlamalıdır. Herhangi bir mazeret öne sürmeden sınavlarda uygulanan katsayı adaletsizliğine son verecek ve hiçbir şart öne sürmeden başörtüsü yasağını kaldıracak düzenleme açık ve net bir biçimde teminat altına alınmalıdır. Tüm üniversiteleri resmi ideolojinin modern tapınakları haline dönüştürmeye endekslenmiş, statü-makam saltanatı hülyaları ile aklî melekelerini kaybetmiş, gerek akademik gerekse siyasi duruşlarıyla öğrenciler ve toplum nezdinde itibarını tümüyle yitirmiş YÖK sisteminin bütün sonuçlarıyla acilen tasfiye edilmesi gereklidir. Ancak hükümet, bu süreçte bütün üniversitelerden uzaklaştırılan öğretim üyeleri ve öğrenciler için genel bir af çıkarmak, mağduriyetleri tazmin edecek mekanizmayı kurmak zorundadır. YÖK’ü ve yol açtığı sorunları yok edemeyen siyasal iktidar, halk nezdindeki itibarını ve temsil yetkisini kaybetmeye mahkûmdur.”

Yeni Asya / İSTANBUL

07.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terör, hedeflerimizi unutturmasın

  Terör zorlaştırsa da...

  YÖK zulmü artık bitsin

  YÖK tasfiye edilsin

  Teziç: İçim rahat huzurluyum

  Kaldırılmadığı her gün bilim adına zulüm

  Çelik'ten öğrencilere: Propagandalara inanmayın

  Bahçeli: Görüşmede dağ fare doğurdu

  Toptan: Hiç kimsenin toprağında gözümüz yok

  General Güler: Terörizmle mücadele küresel olmalı

  Vekillere nükleer enerji mektubu

  “ABD’nin istihbaratı sivillerin ölmesine neden olabilir”

  Kış kendini hissettirdi

  Bediüzzaman Sempozyumunda ‘adaletin rolü’ konuşulacak

  77 hastane yapılacak

  İstanbul, “5. Dünya Su Forumu”na hazırlanıyor

  Çizgi filmlerde seçici olun

  Göçmen kuşlara ilahi program

  47 yıldır aynı arabaya biniyor

  Google’dan ucuz cep telefonu atağı

  Şoför uyudu, facia geldi

  Batman, kuş gribine karşı tetikte

  En büyük hayalim evimde çocuk bakmak

  Çiftçiden ineklere ölüm orucu


 Son Dakika Haberleri