Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Pakistan gergin

Olağanüstü hal durumunun devam ettiği Pakistan’da hava oldukça gergin. Eski Başbakan Butto ev hapsinde tutulurken, gösteri yapmak isteyen Butto taraftarları ile güvenlik güçleri arasında da çatışmalar devam ediyor.

Pakistan’daki muhalefet partilerinden Pakistan Halk Partisi (PHP), başkent İslamabad yakınında düzenlenecek büyük mitinge gitmek üzere yola çıkan 5000 kadar taraftarının güvenlik güçlerince tutuklandığını iddia etti. Eski Başbakan Benazir Butto’nun çağrısıyla mitinge katılmak üzere yola çıkan taraftarların, doğudaki Pencab şehri boyunca, Çarşamba günü başlayan ve dün sabaha kadar devam operasyonlarla tutuklandıklarını ileri süren, Butto’nun lideri olduğu PHP’nin milletvekili Cavid Eşref, ‘’Bu partimize yönelik kitlesel bir tedbirdir’’ dedi. Pakistanlı yetkililer konu hakkında henüz bir açıklamada bulunmazken, basına konuşma izni bulunmadığı için ismi gizli kalmak şartıyla açıklamada bulunan bir yetkili, sadece 1000 kadar Butto taraftarının tutuklandığını belirtti.

PAKİSTAN’DA BBC VE CNN’E SANSÜR

Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in olağanüstü hâl ilân ettiği ve anayasayı askıya aldığı Pakistan’da, dün çıkan olaylar üzerine uluslar arası haber kanalları Amerikan CNN ve İngiliz BBC televizyonlarının yayınları kesildi. Müşerref’in geçtiğimiz hafta sonu aldığı olağanüstü hal kararı üzerine yetkililer Pakistan’da özel ve uluslar arası kanalların yayınını durdurmuş, sadece devlet televizyonunun yayın yapmasına izin vermişlerdi.

Benazir Butto ev hapsinde

Öte yandan Pakistan’ın eski başbakanlarından Benazir Butto, ev hapsine alındı. Butto’nun, İslamabad’daki evinin Pakistan polisi tarafından kuşatılmasının ardından bu sabah evinde gözaltına alındığı bildirildi. Enformasyon Bakanı Tarık Aziz, Butto’nun resmen gözaltına alınmadığını, ancak herhangi bir muhalif liderin protesto gösterisi düzenlemesine izin verilmeyeceğini söyledi.

/ İSLAMABAD

10.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Pakistan gergin

  Myanmar cunta uzlaşma arıyor

  Afganistan'da intihar saldırısı: 59 çocuk öldü

  Avrupa’da sel alarmı

  ABD, Rusya arasında füze restleşmesi

  9 İranlı serbest

  Schengen alanı genişliyor

  Duvarlar yıkılmaya mahkûm

  Kazakistan’a dev külliye yapılıyor


 Son Dakika Haberleri