Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Myanmar cunta uzlaşma arıyor

Myanmar’da muhalefet lideri Aung San Suu Kyi, cunta yönetiminin bir yetkilisiyle bir araya geldi. Bir Asyalı diplomat, son 18 yılın 12 yılını ev hapsinde geçiren Suu Kyi’nin evinden alınarak yakınlardaki devlet konuk evine götürüldüğünü belirtti.

Adının açıklanmasını istemeyen diplomat, Nobel ödüllü demokrasi yanlısı muhalefet liderinin, partisinin yetkilileriyle görüşmeden önce cunta yönetiminin Suu Kyi’yle ilişkilerden sorumlu bakanı Aung Kyi ile devlet konuk evinde bir araya geldiğini söyledi.

Myanmar’da geçen ayki demokrasi yanlısı protestoları zor kullanarak engelleyen cunta yönetimine yöneltilen küresel eleştirilerin ardından yönetim, Suu Kyi’yle ilişkilerden sorumlu bakan atamıştı.

Cunta yönetimi, önceki gün yaptığı beklenmedik bir açıklamayla, muhalif lideri Suu Kyi’nin, partisinin üst düzey yetkilileriyle görüşmesine izin vereceğini, ancak öncelikle, Suu Kyi ile ilişkilerden sorumlu bakan Aung Kyi’nin, 3 yıldan uzun süredir ilk kez yapılacak görüşmeyle ilgili düzenlemeler için muhalif liderle bir araya geleceğini bildirmişti.

/ YANGON

10.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Pakistan gergin

  Myanmar cunta uzlaşma arıyor

  Afganistan'da intihar saldırısı: 59 çocuk öldü

  Avrupa’da sel alarmı

  ABD, Rusya arasında füze restleşmesi

  9 İranlı serbest

  Schengen alanı genişliyor

  Duvarlar yıkılmaya mahkûm

  Kazakistan’a dev külliye yapılıyor


 Son Dakika Haberleri