Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail, füze ve uydu satmaya hazırlanıyor

İsrail’de yayımlanan Jerusalem Post gazetesi, Türkiye’ye Arrow balistik füze savunma sistemi ve Ofek casus uydu modellerinden birinin muhtemel satışıyla ilgili olarak iki ülke üst düzey yetkilileri arasında görüşmeler yapıldığını yazdı.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dâvetlisi olarak Türkiye’de bulunduğu sırada bu haberi Ankara’dan bildiren gazete muhabiri, İsrail’den üst düzey savunma heyeti ile Türk muhataplarının geçen günlerde Ankara’da bir araya gelerek, İsrail’in ileri teknoloji ürünü sistemlerinin satışı konusunu ele aldıklarını belirtti.

Peres’in Ankara temaslarında bu konuların gündeme gelmesinin beklenmediği, konunun Savunma Bakanlığının ilgisi dahilinde bulunduğu kaydedilen haberde, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın önümüzdeki Ocak ayında Ankara’ya giderek görüşmeleri sürdüreceği belirtildi.

Her iki savunma sistemi de İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilmiş bulunuyor.

Türkiye ve İsrail’in Arrow (Ok) antibalistik füze sisteminin satışı konusunda yıllardır görüşme yaptıkları, ancak sistemin üretimine yüzde 30’dan fazla malî katkı sağlayan ABD’nin onayının gerektiği hatırlatılan haberde, İsrail’in “Homa Füze Savunma Ajansı” adlı kuruluşunun başkanı Arieh Herzon’un, daha önce, İsrail’in, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu müttefiklerine Arrow sisteminin satılmasından yana olduğunu belirttiği ifade edildi.

Uydu teknolojisinde lider ülkelerden biri olarak görülen İsrail, geçen Haziran ayında “Ofek 7” adlı casus uyduyu fırlatmıştı. Özellikle Suriye ve İran ile ilgili ülkeleri gözetleyerek bilgi toplayacağı öne sürülen casus uydu, üzerindeki gelişmiş kameralar aracılığıyla, gözetlediği bölgede birkaç santimetre karelik cisimleri bile belirleyebilecek kapasitede olduğu ifade ediliyor.

/ KUDÜS

13.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail, füze ve uydu satmaya hazırlanıyor

  İncirlik’ten Guantanamo’ya 24 sefer

  Annapolis Filistin için değil, ABD ve İsrail için

  OHAL'le adil seçim olmaz

  Le Pen: Sarkozy çok büyük sihirbaz

  2 Hamas milletvekili gözaltına alındı

  2 NATO askeri öldürüldü

  Sırplar, Kosova seçimlerini boykot edecek

  Irak’ta taşeron güvenlikçiler yine vurdu

  Sel timsahları serbest bıraktı

  650 bin $’lık tablo çalındı


 Son Dakika Haberleri