Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İncirlik’ten Guantanamo’ya 24 sefer

İspanyol Havacılık Merkezinin kayıtlarında, 2002-2007 yılları arasında İncirlik Üssü ile Guantanamo arasında toplam 24 sefer yapıldığı ileri sürüldü. Kayıtlara göre, İncirlik-Guantanamo arasında ilk sefer 2 Mayıs 2002’de, son sefer ise 18 Kasım 2006 tarihinde Guantanamo’dan kalkıp Sigonella (İtalya) aktarmalı olarak İncirlik’e gelen uçakla yapıldı.

ABD’nin Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA tarafından yasa dışı yollardan tutuklanan veya kaçırılan kişilerin Guantanamo’da bulunan ABD’nin üssüne taşındığı iddialarını araştıran İspanya’daki Ulusal Mahkeme’ye sunulan İspanyol havacılık merkezinin kayıtlarına göre, 2002-2007 yılları arasında İncirlik Üssü ile Guantanamo arasında toplam 24 sefer yapıldığı ileri sürüldü. Guantanamo, yasa dışı yollardan tutuklanan insanlara yapılan işgencelerle adını duyurmuştu.

İspanya Bayındırlık Bakanlığına bağlı İspanyol Havaalanları ve Havacılık Merkezi’nin (AENA) Ulusal Mahkeme’ye sunduğu ve bugün El Pais gazetesinde yayımlanan raporda, 2002-2007 arasında İspanyol hava sahası kullanılarak İncirlik-Guantanamo arasında toplam 24 uçuş yapıldığı iddia edildi. AENA’nın kayıtlarına göre, İncirlik-Guantanamo arasında ilk sefer 2 Mayıs 2002’de, sonsefer ise 18 Kasım 2006 tarihinde Guantanamo’dan kalkıp Sigonella (İtalya) aktarmalı olarak İncirlik’e gelen uçakla yapıldı. 2002’den bu yana İncirlik’ten Guantanamo’ya 8, Guantanamo’dan İncirlik’e 16 uçak seferi yapıldığı öne sürülüyor.

İspanya’daki Ulusal Mahkeme, CIA’nin Guantanamo’ya yaptığı uçuşlarda Mallorca havaalanını da kullandığının ortaya çıkmasından sonra Mallorcalı bir grup vatandaşın suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmayı 3 yıldır sürdürüyor.

El Pais gazetesi, AENA’nın kayıtlarında CIA’nin Guantanamo’ya yasa dışı tutuklu taşırken Aznar hükümeti zamanında 22, Zapatero hükümeti zamanında da 25 kez İspanyol askeri havaalanlarını kullandığını yazdı.

İspanyol Meclisi’nde 2005 kasım ayında yapılan CIA’nin yasa dışı uçuşlarıyla ilgili oturumu hatırlatan gazete, Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos’un CIA’nin İspanyol havaalanlarını kullandığı iddialarını yalanlarken, AENA’nın kayıtlarından haberdar olmadığını ileri sürdü.

/ MADRİD

13.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail, füze ve uydu satmaya hazırlanıyor

  İncirlik’ten Guantanamo’ya 24 sefer

  Annapolis Filistin için değil, ABD ve İsrail için

  OHAL'le adil seçim olmaz

  Le Pen: Sarkozy çok büyük sihirbaz

  2 Hamas milletvekili gözaltına alındı

  2 NATO askeri öldürüldü

  Sırplar, Kosova seçimlerini boykot edecek

  Irak’ta taşeron güvenlikçiler yine vurdu

  Sel timsahları serbest bıraktı

  650 bin $’lık tablo çalındı


 Son Dakika Haberleri