Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Talat: Biz üzerimize düşeni yaptık, sıra Rum halkında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC’nin Kıbrıs Türk halkının iradesinin şekillenişi ve Kıbrıs Türk halkını çağdaş bir hayat seviyesine ulaştırmanın aracı olduğunu söyledi.

KKTC, 15 Kasım 1985 tarihinde kuruluşunun 24. yıl dönümünü kutluyor. Resmi kutlamalar, Cumhurbaşkanı Talat’ın saat 12.00’de radyo ve televizyondan halka hitaben yaptığı konuşmayla başladı. Aynı saatte 21 pare top atışı yapıldı. Cumhurbaşkanı Talat, Bayrak Radyo Televizyonundan (BRT) yaptığı konuşmada, KKTC’nin ayrılığın ve bölünmüşlüğün sembolü olmadığını, tüm kurumlarıyla güçlenmesiyle barışa katkı sağlayacağını vurguladı.

‘’Çağdaş uygarlık ilkelerine uygun yaşayabilmek için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurmuş olan Kıbrıs Türk halkının 24 Nisandaki referandumda Kıbrıs sorununa çözüm bulunması için üstüne düşen fedakarlıkları yapmaya hazır olduğunu da gösterdiğini’’ hatırlatan Talat, ‘’Kıbrıs Türk halkı, Kıbrıs Rum halkı ile yeni bir ortaklık devleti kurmaya hazırdır. Bunu en somut şekilde kanıtlamıştır. Sıra Kıbrıs Rum halkındadır’’ dedi.

Talat, Rum tarafını, çözüm için çalışacak liderliğini belirlemeye, çözüm için fedakarlıkta bulunmaya hazır olduğunu göstermeye ve tarihi gerçekleri dikkate almaya çağırdı.

/ LEFKOŞA

15.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Türkiye ile psikolojik duvarı aştık’

  Talabani: Türkiye ile krizi atlattık

  Müşerref yerine Nevaz Şerif

  Talat: Biz üzerimize düşeni yaptık, sıra Rum halkında

  Blackwater’a raporlu suçlama

  Türkmenistan hacca hazırlanıyor

  ‘Ülkeyi demokrasiye ben taşırım’

  ABD: PKK devam eden bir tehdit

  İmran Han gözaltına alındı

  Aile başı savaş maliyeti 21 bin $


 Son Dakika Haberleri